30 / 04 / 2024

ortalama insan ömrü

ortalama insan ömrü

Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ ), Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Boerma, Türkiye'de ortalama yaşam süresinin 10 yıl artarak 75 yıla yükseldiğini söyledi.

Gelirinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali yüzde 9 daha fazla: Kiralar ömrü kısaltıyor!

Yapılan son bir araştırmaya göre yükselen kiralar strese neden oluyor ve ortalama ömrü kısaltıyor. Gelirlerinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali, gelirinin yüzde 30'unu kiraya verenlerden yüzde 9 daha fazla. İşte şok eden o rakamlar...

Su yalıtımı bina ömrü ve insan sağlığı için şart!

Tatil sezon yaklaşırken, uzmanlar tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini, kanserojen etkilerin önüne geçme, bina ömrünü uzatma ve depreme dayanma açısından hayati önemdeki “su yalıtımı” konusunda uyarıyor.

Marmaray 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı!

Marmaray'ın son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladığı hesaplandı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon baştan aşağı yeniden dizayn edilecek!

Başkan Mustafa Yaylalı'nın yeniden göreve seçildiği seçimler öncesinde genel kurulda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kent konseyi ve büyükşehir yapılanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ege havalimanlarında yolcu sayısı ortalama yüzde 40 arttı!

İzmir-Adnan Menderes, Muğla-Dalaman ve Milas-Bodrum havalimanlarında ilk 6 aylık dönemde iç hat yolcu ortalama yüzde 40, dış hat yolcu ise ortalama olarak yüzde 22 arttı...

Sakarya'da secde eden insan görünümünde cami yapıldı!

Sakarya'da 1999'daki Marmara depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine secde eden insan görünümünde yapılan cami, farklı mimarisinin yanında aydınlatma, akustik ve iklimlendirme özellikleriyle de dikkati çekiyor...

Seçim Aydın: Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın, "Turizm Anadolu'da atakta. Dünya turizmi ortalama yüzde 1-2 büyürken Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor. Anadolu turizminin büyüme ortalaması ise yüzde 15" dedi.

İngiltere'de konut fiyatları rekor kırdı ortalama bir evin fiyatı 188 bin 903 sterlin!

İngiltere'de konut fiyatları 2007 yılındaki zirve seviyesinin üzerine çıkmış durumda. İngiltere'de 2007 yılından beri ilk kez bu yıl ülkede ortalama bir evin fiyatı 188 bin 903 sterlin...

Tefe tüfe kira oranı hesaplama ortalama!

Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Söz konusu rakamlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte Tefe tüfe kira oranı hesaplama ortalama...

Halkalı Gümrüğü, Çatalca Muratbey'de buraya taşınıyor!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü ve Halkalı Gümrüğü nereye taşınıyor? Halkalı Gümrüğü Çatalca'da nereye taşınacak? Halkalı Gümrüğü, Büyükçekmece Muratbey'de nereye taşınacak? Halkalı Gümrüğü'nün etrafında neler olacak? İşte detaylar...

Keten Haliç'te ortalama metrekare fiyatları 3 bin dolar!

Keten Haliç projesinin alanları 108 metrekare olan 2+1'ler ve alanları 150 metrekare olan 3+1'lerden oluşan projede metrekare ortalama birim fiyatı 3 bin dolar olarak hesaplanıyor.

Karagümrüklüler, Haşim İşcan Parkı'nı geri istiyor!

Fatih Belediyesi, Karagümrük'teki Haşim İşcan Parkı'na sağlık tesisi ve yer altı otoparkı yapmak için imar planı değişikliği istedi. Büyükşehir Meclis gündemine gelen teklif oyçokluğu ile kabul edildi.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı metrekare başına 2.154 TL olarak belirlendi!

Hurriyetemlak.com Mayıs 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 23’ü bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.154 lira olarak yansıdı.

ortalama insan ömrü Haberi

ortalama insan ömrü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'nin, dünya genelinde ortalama yaşam süresi istatistiklerine bakıldığında, en fazla gelişme gösteren ülkelerden biri olduğunu belirtti.


BM Cenevre ofisinde, AA muhabirine konuşan DSÖ Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Ties Boerma, DSÖ istatistiklerine göre, Türkiye'de 2012 yılında doğan birinin, 1990'da doğanlara göre 10 yıl daha fazla yaşayacağını söyledi.


Türkiye'de yenidoğan ölümlerinin azaldığını ifade eden Boerma, genel olarak ülkedeki can kaybı oranının yüksek gelirli ülkelerin seviyelerine çok yakın olduğunu kaydetti.


Türkiye'de son 20 yılda yaşam süresinin uzamasını sağlayan büyük ilerlemeler kaydedildiğine işaret eden Boerma, "Ülkedeki sağlık sistemi, kırsal kesimde yaşayanlar da dahil herkesi kapsıyor. Birçok ülke Türkiye'de son 20 yılda sağlık alanında yaşanan bu büyük değişimin nasıl başarıldığını araştırıyor" ifadesini kullandı.


Akdeniz bölgesinde genel olarak ilerleme gözlemlendiğini ve Türkiye'ye...