06 / 05 / 2024

OSB değişiklik

OSB değişiklik

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: "Bu karar, daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracata her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak"

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

OSB Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

OSB Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

OSB Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik ve değişiklikler...

OSB yer seçimi yönetmeliğinde değişiklik!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklikle OSB için seçilen yer hem ilçe belediyesi hem de büyükşehir belediyesi alanındaysa sadece büyükşehirin olumlu görüşü yeterli olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde neler değişti? İşte cevaplar..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 24 Temmuz 2014 tarihinde 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Var olan planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ilgili idare tarafından belirlenmesi sonucunda mevzii imar planı hazırlanıyor. Peki, mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

OSB değişiklik Haberi

OSB değişiklik

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in, daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracata, her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını bildirdi. 


Nakıboğlu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliği değerlendirdiği açıklamasında, bu yönetmelikle OSB'lerin rahat bir nefes aldığını belirtti. 


Nakıboğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'la bir araya gelerek sanayicilerin sorunlarını anlattıklarını vurgulayan, "Bugün de Resmi Gazete'de yayımlanarak OSB'lerde yapılaşma oranlarını belirleyen ve 0,55 olan TAKS'ı (Taban Alanı Katsayısı) 0,70’e yükseltildi. Bakanımız Fikri Işık'ın büyük gayreti ve desteği ile OSB'ler rahat bir nefes aldı. Buradan Sayın Bakanıma ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına Türkiye’de ki tüm sanayiciler adına şükranlarımı...