02 / 05 / 2024

OSB yer seçimi yönetmeliğinde değişiklik!

OSB yer seçimi yönetmeliğinde değişiklik!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklikle OSB için seçilen yer hem ilçe belediyesi hem de büyükşehir belediyesi alanındaysa sadece büyükşehirin olumlu görüşü yeterli olacak.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü (8 Kasım 2014, Cumartesi) Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelikle, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için seçilen yer, Belediye sınırları veya mücavir alan sınırları içerisinde olması halinde; 


Büyükşehir belediyesinin olmadığı yerlerde ilgili belediyenin, hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyesi sınırları içerisinde olması halinde ise sadece büyükşehir belediyesinin olumlu görüşünün alınması gerekecek.


İşte o yönetmelik;


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:


ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİNDE 

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 17/1/2008 tarihli ve 26759 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


b) Belediye sınırları veya mücavir alan sınırları içerisinde olması halinde; Büyükşehir belediyesinin olmadığı yerlerde ilgili belediyenin, hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyesi sınırları içerisinde olması halinde ise sadece büyükşehir belediyesinin”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.


Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin


Tarihi Sayısı

17/1/2008 26759


Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin


Tarihi Sayısı

21/2/2008 26794


İşte değişiklik yapılan o madde; 


"ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ


İKİNCİ BÖLÜM

Yer Seçimi Talebi ve Etüt Safhası

 

Yer seçimi talebi ve çalışmalarının başlatılması


MADDE 5 – (1) OSB kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlanarak Valilik uygun görüşü ile birlikte yer seçimi talebinin Bakanlığa intikalini müteakip Bakanlık tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra yer seçimi çalışmaları başlatılır.


(2) Ancak, yer seçimi talebinde öneri alan bulunması durumunda söz konusu alan için;


a) İl özel idaresinin,


b) Belediye sınırları veya mücavir alan sınırları içerisinde olması halinde ilgili belediyenin, olumlu görüşünün alınması gerekmektedir."


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön