24 / 07 / 2024

OSB için yer seçiminde büyükşehir oluru

OSB için yer seçiminde büyükşehir oluru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklikle OSB için seçilen yer hem ilçe belediyesi hem de büyükşehir belediyesi alanındaysa sadece büyükşehirin olumlu görüşü yeterli olacak.

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

Diyarbakır Karacadağ OSB için ilk adım atıldı!

Diyarbakır'da yaklaşık olarak 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Karacadağ OSB için düğmeye basıldı...

Yozgat'ta inşa edilecek OSB için 38 milyon TL kaynak!

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde inşası planlanan Fuat Oktay Organize Sanayi projesi için bakanlık tarafından 38 milyon 100 bin TL kaynak ayrıldı.

Sivas’ta OSB için yer tahsisleri devam ediyor!

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi üzerinde 224 adet sanayi parseli buluyor. Elektrik ve içme suyu isale hattı altyapı inşaatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanan bölge, yeni yatırımcılarını bekliyor...

Azerbaycan Şuşa'da inşa edilecek okul binası için yer tespiti yapılacak! 

MHP heyeti, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Şuşa'da inşa edilecek okul için yer tespiti yapmak üzere kente gidecek.

İzmir Karaburun Belediyesi hizmet binası için yeni yer arayışında!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Karaburun Belediyesi hizmet binası için yer arayışı devam ediyor.

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Ankara Akyurt'taki yeni hastane inşaatı için yer teslimi yapıldı!

Ankara Akyurt halkının uzun süredir beklediği hastane için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 20 bin metrekare alana yapılacak hastane için yakın zamanda çalışmalar başlayacak. 

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Bursa Mustafakemalpaşa'da Gençlik Merkezi için yer teslimi yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa'da yapılan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin ikinci etap inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi yaptı. 

Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi için yer teslimi yapıldı!

Bursa Mustafakemalpaşa'da inşa edilen Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisi inşaatı için yüklenici firmaya teslim yapıldı.

OSB için yer seçiminde büyükşehir oluru Haberi

OSB için yer seçiminde büyükşehir oluru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü (8 Kasım 2014, Cumartesi) Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelikle, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için seçilen yer, Belediye sınırları veya mücavir alan sınırları içerisinde olması halinde; 


Büyükşehir belediyesinin olmadığı yerlerde ilgili belediyenin, hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyesi sınırları içerisinde olması halinde ise sadece büyükşehir belediyesinin olumlu görüşünün alınması gerekecek.


İşte o yönetmelik;


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:


ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİNDE 

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 17/1/2008 tarihli ve 26759 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


b) Belediye sınırları veya mücavir alan sınırları içerisinde olması halinde; Büyükşehir belediyesinin olmadığı yerlerde ilgili belediyenin, hem...