28 / 04 / 2024

İzmir Karaburun Belediyesi hizmet binası için yeni yer arayışında!

İzmir Karaburun Belediyesi hizmet binası için yeni yer arayışında!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Karaburun Belediyesi hizmet binası için yer arayışı devam ediyor.



İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem nedeniyle  hasar gören Karaburun Belediyesi, yeni hizmet binası için yer arayışına devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre, ilçe merkezindeki mevcut hizmet binasına 200 metre uzaklıktaki eski cezaevi arazisinin yeni belediye hizmet binası yapılması için kendilerine tahsis edilmesini istediklerini belirten Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yeni yılın ilk meclis toplantısında tüm partilerden bu konuda destek talep etti. 

İzmir Karaburun Belediyesi hizmet binası için yeni yer arayışında!

Mevcut binanın hasar görmesi sonrası, müdürlüklerin Mordoğan ve Karaburun’da farklı noktalara dağılmak zorunda kaldığını, vatandaşların belediyeye erişiminde sıkıntılar olduğunu belirten Erdoğan, “Yaklaşık 15 senedir kullanılmayan eski cezaevi binasının bulunduğu arazi, yeni binamız için en uygun seçenek olacak. Konuyu Sayın Valimiz ile görüştükten sonra meclis gündemine getirdik” dedi.

Arazi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun mülkiyetinde bulunuyor ve imar planlarında ‘kamu kurumu alanı’ olarak kabul ediliyor. 

İzmir Karaburun'daki ağır hasarlı bina sayısı 44!


Geri Dön