09 / 05 / 2024

osb elektrik sorunu

osb elektrik sorunu

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

OSB Uygulama Yönetmeliği sanayicileri rahatlatacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltıldığını, buralarda geri dönüşüm tesisi kurulabilmesine ve elektrik üretilebilmesine imkan sağlandığını dile getirdi.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Şanlıurfa ilçelerinde OSB kurma çalışmaları TBMM gündeminde!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik sorununun çözümüne, yatırımcıların desteklenmesine ve ilçelerde ticaret odası ve OSB kurma çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Özyavuz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir OSB ile İŞBİR arasında arsa sözleşmesi imzalandı!

TSKGV iştiraki İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile Balıkesir OSB arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

OSB'lerin elektrik tedarikçileri ile yaşadığı sorunlar mecliste!

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

Artvin Arhavi OSB'deki kamulaştırma sorunu mecliste!

Artvin Arhavi OSB'nin inşaat alanındaki arazilerin kamulaştırılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Önerge hazırlayan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Denizli Sarayköy OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Denizli Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB'nin altyapı ve elektrik dağıtım şebekesi yapım işini ihale edecek. Altyapı yapım işinin keşif bedeli 20 milyon 767 bin 997 TL olarak belirlendi.

Diyarbakır'ın elektrik sorunu TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Elektrik güvence bedellerinin iade sorunu TBMM'de!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bir elektrik dağıtım şirketinin almış olduğu güvence bedellerini zamanında iade etmediği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

osb elektrik sorunu Haberi

osb elektrik sorunu


CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin soru önergesi hazırladı. Böke, sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.


Böke önergesinde "İstanbul ve çevresinde 2016 yılının son haftasında ve 2017 yılının başında yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle organize sanayi bölgelerinde (OSB) üretim durma noktasına gelmişti. Elektrik kesintileri sebebiyle mağdur olan OSB’lere bir darbe de elektrik tedarikçilerinin sözleşmeleri iptal etmesiyle geldi. Elektrik tedarikçileri, TL’nin değer kaybıyla mevcut sözleşmelerdeki fiyatın kar sağlamadığını öne sürerek başta OSB’ler olmak üzere iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmeye başladı. Tedarikçilerin, yeni sözleşmeleri yüzde 20 zamlı fiyattan yapmayı teklif ettikleri belirtiliyor.


Öte yandan OSB’lerin sözleşmeleri bu fiyattan yenilememesi ve elektriği devletten almayı seçmesi...