25 / 07 / 2024

OSB nin gelirleri

OSB nin gelirleri

Organize sanayi bölgesi nedir? Organize sanayi bölgesinin özellikleri nelerdir? Organize sanayi bölgesi nasıl ve kim tarafından belirlenir? İşte Organize sanayi bölgesi kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Hazinenin gelirleri 2023'te ilk kez giderlerini geçti!

Hazine'nin gelirleri 2023 yılında ilk defa  giderlerini geçti. Hazine; ocak ayında 54,3 milyar TL, şubatta 171,4 milyar TL, martta 32,1 milyar TL, nisanda ise 159 milyar TL açık vermişti.

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

Tekirdağ PAKOP OSB'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddia edildi!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddiası ve projenin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Düzce 1. OSB'nin genişletilmesi projesi meclis gündeminde!

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli OSB’de kiralık alan kalmadı!

Geçen yıl Denizli OSB’nin alanını 684 bin metrekare büyüttüklerini aktaran Bölge Müdürü Ahmet Taş, "Bu parselleri alan sanayiciler yatırım yapmaya başladı. 2021, bölgemiz için yatırım yılı olacak" dedi.

Ankara Kalecik'e tarıma dayalı OSB projesi!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun katılımıyla Kalecik’te düzenlenen tarım toplantısında ilçede yapılması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi de (OSB) gündeme geldi. 4 bin dönümlük bir arazi üzerinde yapılması planlanan OSB’nin hayata geçirilmesiyle bölge halkına önemli kat

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Sivas'a Demirağ OSB müjdesi!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, TOBB Ekonomi Şurası’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Demirağ OSB’nin teşvik kararnamesinin imzalanması ve altyapı ödeneğinin tamamının gönderilmesini istedi.

OSB nin gelirleri Haberi

OSB nin gelirleri

Organize sanayi bölgesi nedir?

Organize Sanayi Bölgeleri kısaca OSB; Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme bölgeleri ile donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan ve bu Kanun hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri olarak tanımlanıyor.


Organize sanayi bölgelerine ilişkin yasal hükümler, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunda, OSB’nin gelirleri, OSB arsa satışlarına ilişkin hususlar şu şekilde belirtiliyor:


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM 

Malî...