05 / 05 / 2024

osb teknopark

osb teknopark

Sanayi bölgesinin ortasında yer alan GOSB Teknopark, doğrudan sanayiye odaklı birçok yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeler ile ilgili bilgi verdi.

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Başbakan Yıldırım'dan 65 yeni OSB müjdesi!

Sabancı’nın İstanbul Teknopark’taki yeni yatırımını hizmete açan Başbakan Yıldırım 65 yeni OSB müjdesi verdi. Yıldırım bu OSB’lerde 1 milyon kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

İzmir Atatürk OSB teknoparkın temeli bu yıl atılacak!

İzmir Atatürk OSB'de birincil ihtiyaçları tamamladıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, "Artık ikincil, üçüncül ihtiyaçlara yönelik çözümler üretiyoruz" dedi..

Bursa sanayiine yeni nesil OSB geliyor!

Bursa iş dünyası, içinde lojistik merkez, serbest bölge, teknopark ve uydu kentin olduğu yeni nesil bir OSB için harekete geçti. Kentin sanayi üretiminin % 25’ini bünyesinde toplayacak Batı OSB’de fabrika binaları düşük faiz ve 15 yıllık vadeyle verilecek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi teknoparkı OSB'ye taşıyacak!

Teknoparkı sanayicinin ayağına götürecekler. Sanayicilerin teknoparklara gidip gelirken yaşadığı zaman kaybını önlemek isteyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite bünyesinde kurulan teknoparkı organize sanayi bölgesine taşıyacak.

ASO'dan Organize Teknopark önerisi!

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Ahmet Kaya: OSB'lere organize teknopark yapılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Ankara Sanayi Odası'ndan 'Organize Teknopark' önerisi!

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Ankara Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi (OSB) teknoparkı Ankara'da yapılacak. Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi teknoparkı olacak olan Ankara Teknopark' ın temeli 2 ay içinde atılacak.

Tire OSB'nin bu yılki ihracat hedefi 1 milyar dolar!

İlçenin tarım ve hayvancılık alanlarının yanı sıra Tire OSB ile sanayi konusunda da hamle yaptığını anlatan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, bu yılki ihracat hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu söyledi...

Kayseri OSB, güneşten kendi elektriğini üretecek!

Kayseri OSB'de 600 bin metrekarelik alana kurulacak 16 megavatlık güneş enerjisi santraliyle bölgeye ait arıtma tesisi, su deposu, sulama ve aydınlatma için kullanılan elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanacak...

Elbistan OSB'nin altyapı çalışmaları devam ediyor!

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Osb Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Çiçek, 62 hektar alanı kapsayan 1. Etap kapsamında alt yapı ihalesinin tamamlandığını ifade etti...

Süleyman Demirel OSB'nin istihdam hedefi 5 bin kişi!

İsparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 65'ini, başka illerden gelen sanayicilerin doldurduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, "İsparta OSB'ye Ispartalı sanayicilerin sahip çıkmasını istiyoruz" dedi...

osb teknopark Haberi

osb teknopark

Teknopark yasası ile birlikte üniversiteler içerisinde teknoparklar kurulmaya ve yeni girişimciler ve teknoloji geliştiricilere farklı fırsatlar ve avantajlar sağlanmaya başlandı. 


Üniversite teknoparkları haricinde, özel girişimciler de teknopark kurma ve işletme konusunda çalışmalar yapıyor. Tefen Endüstri Parkları ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile 2003 yılında temelleri atılan ve 2005 yılında faaliyete geçen GOSB Teknopark bunlardan biri. 


Sanayinin ortasında yer alan teknoparkların durumu üniversiteler içerisinde kurulmuş olan teknoparklardan daha farklı oluyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeleri ile gelmiş kişi ve şirketlerin hayatta kalabilmek için çok daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini ve doğal seleksiyon ile ayakta kalan şirketlerden oluşan bir yapıya sahip olduklarını söylüyor.


GOSB Teknopark’ı bize anlatır mısınız?


GOSB Teknopark, 60 bin metrekare alana yayılmış...