05 / 05 / 2024

OSB üretim

OSB üretim

Üretime katkı sağlayacak 81 maddelik paket için start verildi. Sanayiciler OSB'lerde daha ucuza parsel alacak. OSB'ler vergi indirimi başlıyor.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Edirne Keşan OSB 2023'te faaliyete geçecek!

Edirne'nin Keşan ilçesinde 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve çok sayıda kişiye istihdam sunacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), gıda alanında bölgenin "üretim üssü" olması amaçlanıyor.

Aydın Buharkent OSB'de fabrika yatırımı atağı!

Buharkent OSB'yi ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, "Türkiye dünyanın tam ortasında bulunan bir merkez. Üretim kabiliyetlerimizi artırdığımız zaman Çin’le yarışır bir yere geldiğimizi söyleyebilirim." açıklamasında bulundu.

Tavuk Dünyası Başkent OSB'de üretim tesisi inşa ediyor!

Yılın başından bu yana açtığı yeni şubelerle 200’ün üzerinde restorana ulaşan Tavuk Dünyası,  şekerpınar Ankara Başkent OSB'de 2. üretim tesisi inşaatının temelini attı.

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,"OSB'lerde kısmen ya da tamamen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik. OSB'lerdeki parsellerin dolmasıyla, ciddi üretim ve istihdam artışları göreceğiz." dedi...

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

Yeni nesil OSB’ler gelecek 50 yıl için önemli!

Daha nitelikli, verimli ve çevre dostu üretim için hayata geçirilecek olan yeni nesil  OSB'ler gelecek 50 yıl için önem teşkil ediyor. 

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulacak!

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlayan Üretim Reform Paketi sanayiciyi sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtarıyor. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konu ile ilgili konuştu.

Tataristan’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB'si geliyor!

Üretim Reform Paketi kapsamında Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Tataristan’a kendi yapısının benzeri OSB geliyor. Proje yaklaşık 2.5 milyar dolara mal olacak.

OSB'lerde parsel sınırı doğru değil!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

Yatırımcılar OSB sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Üretim alanında faaliyet gösteren firmalar fabrika yatırımı için OSB ile ilgili sıkıntıların çözülmesini bekliyor. MFK Makine yatırım için sıraya girdi.

OSB'lere emlak vergisi indirimi geliyor!

81 maddelik üretim paketi planlı bölgelerde planlı sanayileşmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakan Özlü, paketle sanayi parsellerinin ucuzlayacağını ve OSB’lere emlak vergisi indiriminin planlandığını açıkladı.

OSB üretim Haberi

OSB üretim

Hükümet, işadamlarının önünü açacak, üretime büyük destek verecek 81 maddelik paketin hayata geçirilmesi için düğmeye bastı. Üretim paketi kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) vergi indirimi geliyor. İşadamlarının özel endüstri bölgeleri kurmalarının önü açılıyor. Sanayiciler OSB'lerde daha ucuza parsel alıp parayı üretim için gerekli olan makine gibi donatımlara yatırma olanağı bulacak. Bazı gazetecilerle sohbet eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, paketin detaylarını anlattı.


ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK: 

Anadolu'nun her yerinde sanayi siteleri var. Bunlar şehir içinde kaldı. Sanayi sitelerini şehrin dışına taşımak istiyoruz. Bunları teşvik edeceğiz.


 PLANLI SANAYİYE TEŞVİK: 

Sanayilerin bulunduğu yerler yüzde 30-35 planlı bölgelerde; diğerleri tarla ortasında. OSB'lerin problemlerini çözüyoruz. OSB'ye yol, su elektrik bağlantısı, doğalgaz geçse de sağlayamıyoruz. Bunları bağlayacağız.


VERGİ AZALACAK: 

OSB'lerde emlak vergilerini düşürüyoruz. OSB kuruluş süresini 2- 2.5 yıldan...