29 / 04 / 2024

osmangazi belediyesi kentsel dönüşüm

osmangazi belediyesi kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediyesi, modern gelişim projesinin en güzel örneğini Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe’de hayata geçirdi. Bu üç mahallede yürütülen çalışmalar tamamlandıkça değişen ve güzelleşen bir şehir, yeni bir Osmangazi ortaya çıktı.

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşümde dev projenin temelini attı!

Bursa'nın kentsel dönüşümüne öncülük edecek vizyon projelerinden birisi olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı.

Uludağ'da kaçak yapı temizliği yapıldı!

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi'yi inşa etmek için kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki kaçak yapılaşmaya da geçit vermiyor.

Osmangazi Belediyesi Uludağ'daki kaçak yapıları yıkıyor!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanlara inşa edilmiş olan kaçak çay bahçelerini yıktı. Özellikle dağ yöresindeki kaçak yapılaşmaya 'dur' demek için düğmeye bastı.

Osmangazi Belediyesi'nden Soğanlı Mahallesi' ne kentsel dönüşüm projesi!

Osmangazi Belediyesi Soğanlı Mahallesi’nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinde toplam 42 hektar üzerinde gerçekleşecek. Projede 1790 konut ve 175 ticari alan yer alacak. Projedeki daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı.

Yıldırım ve Osmangazi belediyeleri kentsel dönüşüm projelerini açıklandı!

Mevcut yapı stokuyla kentsel dönüşümün tam ortasında yer alan Bursa'da, gecekondudan rezidansa doğru değişim için Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri kentsel dönüşüm projelerini açıkladı...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi Belediyesi depreme dayanıksız binayı yıktı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu belirlenen binanın yıkımının gerçekleştirdi. 

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Osmangazi Belediyesi vezneleri hafta sonu açık!

Osmangazi Belediyesi, 2019 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinde vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşamaması için vezneleri hafta sonu kapatmayacak.

Osmangazi Belediyesi metruk binaları tek tek yıkacak!

Osmangazi Belediyesi, Seçköy Mahallesi'nde vatandaşın güvenliğini tehdit eden metruk binayı yıktı. Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, yoğun şikayetler aldıklarını belirterek yıkımların devam edeceğini söyledi.

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında açılışını gerçekleştireceği yeni projeler ile kentin geleceğine damga vuracak.

Osmangazi Belediyesi'nden Bursa için yeni projeler!

Hayata geçirdiği vizyon projelerle Bursa’ya değer katan Osmangazi Belediyesi, yeni projeler için düğmeye bastı.

Osmangazi Belediyesi'nin 2019 bütçesi 638 milyon TL!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesinin 638 milyon TL olduğunu söyledi.

Bursa'ya 100 dönümlük millet bahçesi!

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projesini “millet bahçesi” ile taçlandırıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı’da 100 dönüm arazi üzerinde millet bahçesi kurulacağını söyledi. 

osmangazi belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

osmangazi belediyesi kentsel dönüşüm

Planlı yapılaşmanın önünü açarak, Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için 2009 yılından itibaren yürütülen çalışmalar ile Hamitler’de 533, Yunuseli Mahallesi’nde bin 126, Güneştepe Mahallesi’nde 644 olmak üzere toplam 2 bin 303 yapıya ruhsat verildi. Bunlardan ise bin 700 adedi yeni yapı ruhsatı. Osmangazi Belediyesi, 3 mahallede yaklaşık 15 bin daireye konut kullanım amacı ile ruhsat verdi. Bu veriler doğrultusunda, bir ailenin ortalama 4 kişiden oluştuğu dikkate alındığında, mevcut bölgede yaklaşık 60 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü ve yepyeni modern bir şehir inşa edildiği görülüyor.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinin gelişen yüzünü 100 kişilik gazeteci ordusuyla yerinde inceledi. Dündar, gazetecileri Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe, mahallelerine götürerek, buralardaki kentsel gelişimi tek tek anlattı. 2009-2015 yılları arasında toplam 41 bin...