07 / 07 / 2024

osmangazi tam panoramik müze projesi

osmangazi tam panoramik müze projesi

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu panoramik müze ile canlandırıyor. Toplam maliyeti 28 milyon lira olan panoramik müzenin temellerinin Kasım ayında atılacağı belirtildi..

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Osmangazi Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projeleri ile Bursa’da adeta yeni bir kent inşa eden Osmangazi Belediyesi, şimdi de şehrin tam merkezine Millet Bahçesi kazandırıyor.

Osmangazi Demirtaş Kültür Merkezi tamamlanıyor!

Yatırımlarına tam gaz devam eden Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Mahallesi’nde inşa ettiği Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi ile planlı şehirleşmenin en güzel örneğini sunuyor.

Panorama 1326'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi tarafından kente kazandırılan dünyanın en büyük ikinci tam panoramik müzesi ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin, kaba inşaatı tamamlandı. Çatı bölümüne yerleştirilen çelik konstrüksiyonlarla birlikte müze tüm ihtişamıyla ortaya çıktı.

Osmangazi Bağlarbaşı Ziraat Camii'nin inşaatı tam gaz!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapımı devam eden Bağlarbaşı Ziraat Camii’nde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı

Osmangazi, CNR EXPO Emlak Fuarı’nın yıldızı oldu!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatırımcılardan da tam not aldı.

Bursa Panaroma1326 hızla yükseliyor!

Dünya'nın ikinci tam panoramik müzesi Panorama Bursa 1326 Fetih Miizesi'nde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar müzenin Bursa'ya değer katacağı anıt eserlerden biri olacağını ifade etti.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ne zaman açılacak?

Türkiye 'nin "ilk tam panoramik" müzesi olarak nitelendirilen "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yaklaşık 35 milyon liraya mal olacak müzenin, 2017 yılı Mayıs ayında açılması hedefleniyor.

Bursa'da Panorama Tarih Müzesi açılacak!

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan dünyanın ikinci tam panoramik müzesi 'Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi' dünyaca ünlü Türk ve Osmanlı tarihi profesörü Halil İnalcık'tan tam not aldı...

Yıldırım ve Osmangazi belediyeleri kentsel dönüşüm projelerini açıklandı!

Mevcut yapı stokuyla kentsel dönüşümün tam ortasında yer alan Bursa'da, gecekondudan rezidansa doğru değişim için Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri kentsel dönüşüm projelerini açıkladı...

Hisseli arazilerin satışları resmen durduruldu! İşte kararın tam metni!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında hisseli arazilerin satışları dün itibariyle durduruldu. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hisseli arazi satışlarında aldığı kararın tam metni...

Ataşehir'e tam donanımlı tıp merkezi müjdesi!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini ziyaret etti. Topu sağlık alanındaki en büyük yatırımlarının tam donanımlı bir tıp merkezi olacağını söyledi...

Vaillant ecoTEC 5 tam yoğuşmalı kombi ürününü tanıttı!

Vaillant, 9 Şubat 2014 tarihinde Almanya’ daki ana merkezi Remscheid’da düzenlediği özel bir lansman toplantısıyla “yeni nesil ecoTEC 5 tam yoğuşmalı kombisini” iş ortaklarına tanıttı.

osmangazi tam panoramik müze projesi Haberi

osmangazi tam panoramik müze projesi

OSMANGAZİ Belediyesi, Bursa'nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu panoramik müze ile canlandırıyor. Başdanışmanlığmı dünyaca ünlü Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Halil İnalcık'm yaptığı panoramik müze, dünyadaki örneklerinden farklı olarak fetih ile birlikte kuruluş dönemini de yansıtacak. Senaryoları yazılan ve eşsiz çalışmaları yapılan panoramik müze ziyaretçilerine tarih içinde 3 boyutlu bir seyahat sunacak, panoramik müzede fetih günü yansıtılırken, imparatorluğa uzanan devlet kuruluşu da aslına uygun şekilde anlatılacak. Dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olarak tasarlanan müze, yeşil bina formunda yapılacak. ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirimiş kriterler çerçevesinde doğaya saygılı bir bina olarak tasarlanan müze, sivil mimari örneği yapı olarak tescillenecek. Tarihi yansıtan Panorama Bursa, dairevi kubbesi ile ziyaretçileri içine alacak, özellikle öğrencilerin ziyaret eedceği bir eğitim merkezi olacak. 


TOPLAM MALİYETİ 28...