20 / 05 / 2024

Bursa Panaroma1326 hızla yükseliyor!

Bursa Panaroma1326 hızla yükseliyor!

Dünya'nın ikinci tam panoramik müzesi Panorama Bursa 1326 Fetih Miizesi'nde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar müzenin Bursa'ya değer katacağı anıt eserlerden biri olacağını ifade etti.



Dünya'nın ikinci tam panoramik müzesi Panorama Bursa 1326 Fetih Miizesi'nde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar müzenin Bursa'ya değer katacağı anıt eserlerden biri olacağını ifade etti. Bu Panorama Bursa 1326, Bursa'nın Kamberler Parkı'nda yapılıyor. O bölge çok öncelerinde sosyal anlamda çöküntü bölgelerinden biriydi. Oralarda kentsel dönüşüme katkı sağlayabilmek bakımından o bölgeler boşaltıldı ve geniş bir park haline getirildi. Mutlaka oralarda ki sıkıntılı çöküntülü alanların kaldırılması gerektiği o alanın da fonksiyonel ve güzel bir halde işleyişinin sağlanması için yatırımlar bir şeyler yapılması gerekiyordu. O bölge de Kamberler Parkı'nda Osmangazi Belediyesi'nin Panorama Bursa 1326 Panoramik Fetih Müzesi Bursa'ya gerçekten çok önemli değerler katacak. 


Çünkü önümüzdeki dönemler de Bursa turizminin çok öne çıkması gerekliliği bir marka kent ve şehir haline gelmesi noktasında ki çok önemli çalışmalar ve yatırımlar yapılıyor. Bursa'nın tanıtımı ve marka haline getirilmesi çok önemli. Bu sebeple bunların yapılması gerekiyordu o bölgede. Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'yı ve Bursa'nın fethini anlatan böylesine panoramik yapının yapılmasını faydalı, isabetli ve gerekli buluyoruz. Bursa ile aynı panoramik müzelerin bir örneğinin de İstanbul'da Panoramik 1453 olarak yapıldığını görüyoruz Kâğıthane'de. Orada da gerçekten çok önemli hizmetler farklılık ortaya koydu. Aynı güzellikler Bursa'ya taşınıyor. Bir önemli neticeler ortaya çıkacak kanaatimizi ifade ediyoruz. 


Kamberler Parkı'nın yanın da toplam 4300 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi Osmanlı İmparatorluğu'nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunun ve bu yolculuğun en önemli noktalarından biri olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak. Tabi devletin kurtuluşu ve kuruluşu ve Osmanlı devletinin kuruluş dönemini Bursa'da olduğunu biliyoruz. Gerçekten ilk kurucu dönemin sultanlarının olduğu bir alan Bursa. 


Onun için bu konunun gündeme getirilerek değerlendirilmesini çok isabetli ve gerekli buluyoruz. 

Geçen eylül ayında atılan bu çalışmanın tüm hızıyla devam ettiğini ifade ediyor Başkan Mustafa Dündar. Şu anda betonarme kısmının yüzde sekseni tamamlandı. Bu eser Bursalılara Osmangazi'mize önemli bir değer katacak. Kentin tanıtım noktasında olumlu etkileri olacak. Şu ana kadar herhangi bir aksama olmadığını, inşaatın 2016 yılının sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını haberlere yansıdığını görüyoruz. Fetih gününün 3 boyutlu yansıtıldığı, canlandırma salonunun yanı sıra sergi salonları, toplantı salonları, kafeterya ve idari bölümlerin yer alacağı Bursa Panorama 1326 çevre dostu bina formunda inşa ediliyor. Altın belge sahibi ilk kamu-özel sektör binası olacak. Osmanlının insan odaklı yönetim anlayışını, düşünür ve ilim adamlarının da felsefeleri yansıtılacağı müze, maddi mirasımızın yanı sıra manevi mirasımızı da gelecek nesillere taşıyacak çok önemli bir eser olacak. Bu eseri Bursa'ya kazandıran Osmangazi Belediyesine ve Başkan Mustafa Dündar'a, emeği geçen ekibine çok teşekkür ediyoruz. 


Hayırlı olmasını, başarılarının devamını diliyoruz. 


Bursa Hayat/ Ahmet Özkul




Geri Dön