07 / 07 / 2024

osmangazi yapıları

osmangazi yapıları

Bursa Osmangazi Belediyesi'ne ait hizmet binalarının depreme dayanıklılığına ilişkin yazılı önergede bulunan MHP Osmangazi Grubu, binaların deprem testlerinin yapılıp yapılmadığına dair rapor ve sonuçların bildirilmesini istedi.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor.

Uludağ'da kaçak yapılar yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak yapıları yıkıyor. Ekipler, kaçak olarak inşa edilen 3 katlı villayı yıktı.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Osmangazi Belediyesi, yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile modern ve planlı Osmangazi’yi inşa ederken, kent kimliği ve dokusuna zarar veren kaçak yapılar ile de mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Osmangazi Karaislah Mahallesi’ndeki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tarihi değerlerin korunması ve yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Karaislah Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan tarihi yapıları restore ettiriyor.

Osmangazi'de kaçak yapılar yıkılıyor!

"Modern Osmangazi" için kaçak yapılar tek tek yıkılıyor. Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Dürdane Köyü'nde kaçak olduğu tespit edilen bir villa, inşaat aşamasında iken yıkıldı.

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

osmangazi yapıları Haberi

osmangazi yapıları

Bursa Osmangazi Belediyesi'ne ait hizmet binalarının depreme dayanıklılığına ilişkin yazılı önergede bulunan MHP Osmangazi Grubu, binaların deprem testlerinin yapılıp yapılmadığına dair rapor ve sonuçların bildirilmesini istedi. Bu talep doğrultusunda verilen cevapta ise, "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin teknik raporuna göre: Akpınar, Elmasbahçe, Emek, Soğanlı ve Demirtaş hizmet binalarının depreme dayanıksız olması nedeniyle acilen yıkılması belirtilmektedir" ifadelerine yer verildi. 


Bursa...