22 / 07 / 2024

osmaniye belediyesi kanalizasyon çalışmaları

osmaniye belediyesi kanalizasyon çalışmaları

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve İLBANK arasındaki anlaşma ile 'Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Osmaniye'ye 600 km kanalizasyon ile 40 km yağmursuyu hattı döşenecek....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda, suya yüzde en az 48 zam oranında yapılması teklifinde bulundu. İşte haberin detayları...

Bakırköy Osmaniye 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Bakırköy ilçesi, Osmaniye Mahallesi, 671 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 19.04.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşümün öncüsü TOKİ ve İller Bankası olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde gerçekleştirilen “Lapseki Belediyesi Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi”nin açılış törenine katıldı.

Bakırköy Belediyesi kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 12 Şubat'ta... 

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi yaptırıyor. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 11 Aralık'ta...

Osmaniye Belediyesi'nden emlak vergisi 2. taksit uyarısı!

Osmaniye Belediyesi, 2017 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ikinci taksit ödemesi konusunda vegi  mükellefleri uyardı.

Osmaniye'deki eski turistik otel 22.5 milyon TL'ye satıldı!

Osmaniye Belediyesi, eski turistik otel olarak inşa edilmiş binayı kamuoyuna açık bir biçimde, ihale usulü satışa çıkarttı. Oteli 22 milyon 550 bin Türk Lirası bedel ile Türkiye çapından faaliyet gösteren kurumsal firma olan EVKUR Yükselen Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi almaya hak kazandı.

Emlak ve Çevre temizlik vergisinde son gün uyarısı!

Osmaniye Belediyesi,2017 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi (ÇTV) ilk taksit ödemesi konusunda vergi ödemesi yapacak olan vatandaşları uyardı.

Osmaniye Erzin'e yeni sanayi sitesi inşa edilecek!

TOKİ ve Osmaniye Erzin Belediyesi tarafından bölgede küçük sanayi sitesi işyerlerinin inşa edilmesi için son aşamaya gelindi. Küçük sanayi sitesi esnafı yeni sanayi sitesine kavuşuyor.

Adıyaman Belediyesi ek hizmet binasının inşaatı başladı!

Adıyaman Belediyesi, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri Müdürlükleri ile Saha Amirliği birimlerinin yer alacağı yeni ek binasının inşaatına başladı.

Osmaniye'nin yolları genişletiliyor!

Osmaniye Belediyesi şehir merkezinde yol yapım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yolların genişletme ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra sokaklarda da yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Osmaniye'de 32.7 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul ihalesi!

Osmaniye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Alibeyli ve Yaveriye Mahallelerinde bulunan gayrimenkulleri satışa çıkardı. Arsa ve turistik otel binasından oluşan gayrimenkullerin toplam bedeli 32 milyon 706 bin 400 TL olarak belirlendi.

Osmaniye’deki şehit ve gazi dernekleri hizmete açıldı!

Osmaniye Belediyesi tarafından Kent Müzesi yanında Osmaniye Muharip Gaziler Derneği ve Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Derneği için yapımı tamamlanan hizmet binaları 19 Eylül Gazileri Anma Günü'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

osmaniye belediyesi kanalizasyon çalışmaları Haberi

osmaniye belediyesi kanalizasyon çalışmaları


Bu dev projenin ön fizibilite toplantısı geçtiğimiz günlerde Başkan Kadir Kara'nın katılımları ile Ankara'da yapılmıştı. Geçtiğimiz gün Osmaniye'deki Suriyeli sığınmacıların durumunu incelemek için ilimize gelen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi ile birlikte JICA yetkilileri de Osmaniye'ye geldi.


Japonya Büyükelçisi ve JICA yetkilileri ile oğle yemeğinde biraraya gelen Başkan Kadir Kara, proje ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Kadir Kara, "Japon kredisi ile Osmaniye'nin tüm altyapı sorununu tamamen çözeceğiz" dedi. Proje kapsamında Osmaniye'ye 600km kanalizasyon ile 40km yağmursuyu hattı döşeneceğini ifade eden Başkan Kadir Kara, yemekli toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. 


JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito, İLBANK aracılığı ile Türkiye'de; bakanlıklar, belediyeler, özel idareler gibi kuruluşların birçok projesine finansman desteği sağladıklarını söyledi. Destek sağlanan projelerde altyapı ve çevre ile ilgili projelerin...