28 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda, suya yüzde en az 48 zam oranında yapılması teklifinde bulundu. İşte haberin detayları...



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayı ile İBB Meclisi'ne İSKİ su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli kapsamında tarife teklifleri, 2024 yılı analitik bütçe tasarısı, 2024 yılı yatırım programı ve 2024 yılı performans programı maddelerini içeren yazı gönderildiği belirtildi.

Buna göre; İBB Meclisi tarafından alınan zamlı tarife teklifi de incelenmek üzere Tarife Komisyonu'na sevk edildiği açıklandı. Yapılan teklifte, yüzde 48 zam yapılarak konutta 0-15 metreküp arasında 1. kademede 20,62 Türk Lirası olan mevcut rakamın 30,54 Türk Lirası, 2. kademede 30 metreküpe kadar 29,68 Türk Lirası olan fiyatın 43,95 Türk Lirasına, 3. kademede 31 ve üzeri metreküpe kadar 40,42 Türk Lirası olan fiyatın ise 59,85 Türk Lirası olması önerisinde bulunuldu.

Teklifte iş yerinde ise 0-40 metreküp arası 1. kademede 54,03 Türk Lirası olan fiyatın 79,98 Türk Lirası'na, 41 metreküp üstü 2. kademede 62,50 Türk Lirası olan fiyatın ise 92,52 Türk Lira'sına çıkarılması istendi.

Sunulan söz konusu teklifte, uygulanacak zamlı tarifenin, onaylandığı tarihte yürürlüğe girmesi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına göre tarifenin aylık olarak güncellenmesi önerildi. İBB Meclisi'nde, İSKİ Genel Kurulu, yarın Saraçhane'deki belediye binasının meclis salonunda yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İSKİ NE İŞ YAPAR?

2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri hakkındaki kanunda İSKİ'nin kuruluş amacı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gereken her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek olarak kaydedilmiştir.

İSKİ NASIL BAŞVURULUR?

Vatandaşlar tarafından merakla araştırılan, İSKİ abonelik başvurusunu internet üzerinden yapabilirsiniz. Yapılacak olan başvurular www.iski.gov.tr adresinden işlem görecek. Mevcut su aboneliği bulunan bir konut yada işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "isim değişikliği" işlemi yapılabilir.

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İSKİ açıkladı, maalesef İstanbul'da barajlar dibi gördü! Su tasarrufu ciddiye alınmalı

İSKİ, suya zam için tarih verdi


Geri Dön