07 / 05 / 2024

İSKİ, suya zam için tarih verdi

İSKİ, suya zam için tarih verdi

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, İstanbul’da suya zam isteyecekleri tarihi açıkladı. İşte detaylar...



İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentte yaşanan kuraklık sorununa karşı etkili çözümler üretmeye devam ediyor. İSKİ, su tüketiminin yüksek olduğu abonelerden başlayarak musluklara su tasarrufu sağlayan aparatlar takma planını duyurdu. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, tüketimi yüksek olan abonelerin musluklarına ücretsiz olarak perlatör adı verilen su tasarruf aparatlarının takılacağını belirtti.

Son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle baraj doluluk oranlarının düşmesi, yetkilileri çözüm yolları aramaya yönlendirdi. İSKİ verilerine göre, baraj doluluk oranı yüzde 35,94'e kadar geriledi ve bu son 9 yılın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Bu kritik dönemde, İSKİ'nin aldığı önlemler su tasarrufunu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Her eve ‘perlatör’ dağıtılacak

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, yaptığı açıklamada, aylık su tüketimi 20 metreküpü aşan abonelerin musluklarına perlatör takılacağını söyledi. Perlatörlerin ücretsiz olarak dağıtılacağını ve montaj işleminin İSKİ ekipleri tarafından yapılacağını belirten Solmaz, bu uygulamanın su tasarrufu sağlamak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

"EYLÜL AYINDA ZAM TALEBİNDE BULUNACAĞIZ"

Solmaz ayrıca, Eylül ayında suya zam talebinde bulunacaklarını da ifade etti. Artan maliyetlerin, personel giderlerinin ve enerji maliyetlerinin döviz kurlarındaki artışın etkisiyle su fiyatlarında artışa neden olduğunu belirten Solmaz, zam taleplerini Eylül ayında ileteceklerini açıkladı. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Solmaz, "Personel giderlerimiz, enerji, elektrik, dövizdeki artış belli. Kullandığımız kimyasalların, yedek parçaların ciddi bir döviz girdisi var dolayısıyla Eylül ayında İstanbul'da suya zam yapılması için talepte bulunacağız." diye konuştu.

İSTANBUL BARAJLARINDA SON DURUM

Barajlardaki doluluk oranı ise şöyle:

* Terkos Barajı - Yüzde 23,1
* Elmalı Barajı - Yüzde 29,65
* Alibeyköy Barajı - Yüzde 17,82
* Darlık Barajı - Yüzde 52.09
* Ömerli Barajı - Yüzde 69,24
* Büyükçekmece Barajı - Yüzde 16,97
* Sazlıdere Barajı - Yüzde 20,05
* Istrancalar Barajı - Yüzde 34,47
* Kazandere Barajı - Yüzde 7,82
* Pabuçdere Barajı - Yüzde 4,81

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: 2,5 milyon insan ölümle burun buruna kalır

Son Dakika Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem: AFAD az önce duyurdu

Konya'daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni tehlike: Uzmanlar uyardı!

 


Geri Dön