03 / 05 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine müjde! 2. zam için tarih verildi!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine müjde! 2. zam için tarih verildi!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye ikinci zam için tarih verdi. Peki emeklilere seçim öncesi yeni bir zam daha mı geliyor? İşte konu ile ilgili detaylar...



Bu yıl geçerli olacak olan en düşük emekli maaşı bin Türk Lirası'na yükselmiş fakat söz konusu bu rakam emeklilere az gelmişti.  Zamları az bulan emeklilerin beklediği müjde SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Özgür Erdursun yaptığı açıklamada emekliye ikinci zam için tarih verdi.

Peki emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekli ne zaman ek zam alacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

16 Ocak günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ile BAĞ-KUR emeklisinin zam oranını yüzde 42,56 şeklinde açıklamış ve 7 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası'na yükseltilmişti.

Karar'da yer alan habere göre uzun süredir maaşlarına bir iyileştirme bekleyen emekliler de geçtiğimiz günlerde açıklanan ek zamdan umduklarını bulamamış ve yaşanan bu duruma tepki göstermişti. Yaşanan tüm bu gelişmelerden sonra SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının neden bu kadar düşük açıklandığının gerekçelerini de anlattı.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine müjde! 2. zam için tarih verildi!

16 MİLYON EMEKLİYE EK ZAM MÜJDESİ

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaklaşık 16 milyon emeklinin özellikle taban aylık noktasında 11 bin 250 Türk Lirası-12 bin Türk Lirası seviyesinde bir beklentide olduğunu dile getiren SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sınırlı artışın 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerden kaynaklı olduğunu söyledi.

Geçen yıl 5 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan en düşük emekli maaşı, 14 Mayıs seçimlerine yakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkmıştı. 

Özellikle İstanbul,  Ankara  ve pek çok kentte belediye seçimlerini kazanmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden önce emekli zammı yapmasının oldukça yüksek bir ihtimal olduğunu dile getiren Erdursun, geçen sene uygulanan değişikliğin benzeri bir düzenlemeyle en düşük emekli maaşının Mart’ın ilk günleri itibarıyla artabileceğini müjdeledi.

 

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?


Geri Dön