08 / 05 / 2024

Osmaniye cezaevi kent müzesi

Osmaniye cezaevi kent müzesi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 yıl önce kapatılan cezaevi, restorasyon çalışması sonrası turizme açılacak. Kent müzesine dönüştürülecek cezaevi binası, yörenin kültürel ve tarihi zenginliklerini yansıtacak eserlere ev sahipliği yapacak..

Osmaniye'deki konteyner kent son aşamada!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için Osmaniye'de inşa edilen konteyner kentte son aşamaya gelindi.

Osmaniye’deki şehit ve gazi dernekleri hizmete açıldı!

Osmaniye Belediyesi tarafından Kent Müzesi yanında Osmaniye Muharip Gaziler Derneği ve Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Derneği için yapımı tamamlanan hizmet binaları 19 Eylül Gazileri Anma Günü'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Malatya'da 25 dönümlük Gedik Kent Park inşa ediliyor!

Yeşilyurt İlçesinde alternatif sosyal alanların yanı sıra bir cazibe merkezi oluşturulması adına, Gedik Mahallesi eski cezaevi yanı Namazgah alanının arka kısmındaki 25 dönümlük alan üzerine yaptırılan ‘Gedik Kent Parkı’ inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Veysi Kaynak: Osmaniye'deki çadır kenti konteyner kent yapacağız!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi yerlerdeki çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Barınma merkezimize 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız." dedi.

Keten Proje Osmaniye Sarayları tanıtıldı!

Saray konforu ve ihtişamını Osmaniye'ye taşıyan Keten Proje, Osmaniye Sarayları'nı, Park 328 AVM'de açtığı büyük stantla kent halkının beğenisine sundu. Konsept proje, kentin yaşam stiline yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Van F Tipi Cezaevi önüne bekleme salonu inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Bekleme salonunda, gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ücretsiz verilecek.

Bayrampaşa cezaevi planı 3. kez iptal edildi!

Hayata Dönüş Operasyonu olayıyla hafızalara kazanan "Eski Cezaevi Alanı" ilişkin planlar 3. kez iptal edildi. 150 bin metrekarelik projede konut, okul, hastane, kültür merkezi, cami otopark ve kent meydanı yer alıyor.

Osmaniye Cebel Kent Konutları satışa çıkıyor!

Osmaniye Belediyesi'nin Yeşilyurt Kentsel Dönüşüm Projesinin 2.etap kapsamında yapılan konutlar satışa çıkıyor. TOKİ Cebel Kent Konutları ismini verdiği 256 konutun satışı için başvuruların 24 Nisan'da başlayacağını duyurdu.

Osmaniye'de eski cezaevi kent müzesine dönüştürülüyor!

Kadirli ilçesinin Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan ve 60 yıl cezaevi olarak hizmet veren tarihi bina, kent müzesine dönüştürülüyor. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hibe Destekli Turizm Projesi kapsamında yapılan kent müzesinde sona yaklaşıldı...

Osmaniye Kadirli'deki 60 yıllık cezaevi kent müzesi olacak!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 yıl önce kapatılan cezaevi, restorasyon çalışması sonrası turizme açılacak. Kent müzesine dönüştürülecek cezaevi binası, yörenin kültürel ve tarihi zenginliklerini yansıtacak eserlere ev sahipliği yapacak..

Bayrampaşa Cezaevi projesi için düğmeye basıldı! Tanıtım ofisi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayrampaşa Cezaevi projesi tanıtım ofisi açıldı. Maketin hazırlandığı Bayrampaşa Cezaevi projesinde konut, okul, hastane, kültür merkezi, cami otopark ve kent meydanı yapılacak...

Denizli'deki eski cezaevi yıkıldı, yerine anaokulu yapıldı!

Denizli Belediyesi tarafından kent merkezinde kalan eski cezaevi yıkılarak yerine üç yıl önce yaptırılan iki katlı, kapalı otoparklı, çocuk oyun parkı ve yeşil alana sahip Hayme Hatun Anaokulu yoğun ilgi görüyor

Kınalı Çağdaş Kent´te 59 bin TL´ye 3+1! Hemen teslim!

Silivri Kınalı´da inşa edilen Çağdaşkent´te 3+1´lerin fiyatları 59 bin TL´den başlıyor...

Osmaniye cezaevi kent müzesi Haberi

Osmaniye cezaevi kent müzesi

Osmaniye Kadirli ilçesinde 4 yıl önce kapatılarak belediyeye devredilen cezaevi binası, restorasyon çalışması sonrası bölge turizmine katkı sağlayacak.


Cengiz Topel Mahallesi'nde 60 yıl mahkumlara ev sahipliği yaparak, onların hayatlarında unutamayacakları anılar bırakan cezaevinin, kent müzesine dönüştürülmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.


Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığından belediyelerine devredilen binanın, kent müzesi haline getirilmesi için geçen yıl başlattıkları restorasyon çalışmasının haziran ayı sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi.


Bu kapsamda hazırladıkları projeye Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 325 bin lira hibe desteği verildiğini ifade eden Tarhan, "Bölge turizmine büyük katkısı olacağını düşündüğümüz kent müzemizin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. En kısa zamanda insanlarımızın hizmetine sunulacak eski cezaevi, bölge turizmine büyük katkısı sağlayacak" dedi.


"Müzede senin de bir eserin olsun, geçmişimizi geleceğe taşıyoruz" isimli kampanya...