30 / 04 / 2024

Denizli'deki eski cezaevi yıkıldı, yerine anaokulu yapıldı!

Denizli'deki eski cezaevi yıkıldı, yerine anaokulu yapıldı!

Denizli Belediyesi tarafından kent merkezinde kalan eski cezaevi yıkılarak yerine üç yıl önce yaptırılan iki katlı, kapalı otoparklı, çocuk oyun parkı ve yeşil alana sahip Hayme Hatun Anaokulu yoğun ilgi görüyor




Denizli Belediyesi tarafından kent merkezinde kalan eski cezaevi yıkılarak yerine üç yıl önce yaptırılan iki katlı, kapalı otoparklı, çocuk oyun parkı ve yeşil alana sahip Hayme Hatun Anaokulu, öğrenci ve velilerden yoğun ilgi görüyor. 


Değişimin örneği

Denizli'de son 10 yılda yaşanan değişimin en güzel örneğinin bu alanda verildiğini dile getiren Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bir zamanlar cezaevi olan bu mekan şimdi eğitim yuvası. Geçmişte çevresinden geçmeye çekinilen bir alanda şimdi çocuklarımız eğitim alıyor. Bölgenin en modern anaokulu olan Hayme Hatun Anaokulu, belediyemizce eğitime kazandırılırken okulumuz gelişmiş ülkelerdeki anaokullarında ne varsa aynısını bünyesinde barındırıyor. Öyle ki, bugün pek çok velimiz çocuklarını bu anaokuluna yazdırmak için adeta yarışıyorlar" dedi.

Hayme Hatun Anaokulu'nun yanındaki parkın bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladığını dile getiren Başkan Zolan, "Yapı yoğunluğu oldukça fazla olan bu bölgede bulunan parkımız mahalle insanımız tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Çocuklarıyla buraya gelenler hoşça vakit geçiriyor. Yoğun günün yorgunluğunu vatandaşlarımız burada atıyor. Parkımızda çeşitli su oyunlarına yer verilen alanlar, çocuk oyun grupları, oturma grupları ve yürüyüş yolları bulunuyor. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz projelerle kent merkezindeki mahallelerimize nefes aldırmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


Günde 2000 araç

Hayme Hatun Anaokulu ve parkın hemen altında yer alan kentin ilk yeraltı katlı otoparkı olan Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı ile bölgedeki park ihtiyacının giderildiğine dikkat çeken Başkan Zolan, "İşyeri yoğunluğunun fazla olduğu bölgede yerin altına yapılan 3 katlı otoparkımız 1200 araç kapasiteli. Gündüz araç ve nüfus yoğunluğunun arttığı bölgede Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Buraya günlük ortalama 2000 araç giriş çıkış yapıyor" dedi. 


Geri Dön