13 / 05 / 2024

denizli eski cezaevi

denizli eski cezaevi

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevinin altı otopark üstü okul ve park oldu!

Denizli'de eski cezaevinin yıkıldığı bölgede yeraltına bin 200 araç kapasiteli ilk katlı otopark, üstüne ise bir anaokulu ve halkın nefes alabileceği bir park inşa edildi...

Denizli'deki eski cezaevi yıkıldı, yerine anaokulu yapıldı!

Denizli Belediyesi tarafından kent merkezinde kalan eski cezaevi yıkılarak yerine üç yıl önce yaptırılan iki katlı, kapalı otoparklı, çocuk oyun parkı ve yeşil alana sahip Hayme Hatun Anaokulu yoğun ilgi görüyor

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Denizli'ye yeni sosyal tesis!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdu bölgesine yeni bir yaşam alanı daha inşa ediyor.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Eski Tavas Devlet Hastanesi binası TBMM gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Eski Tavas Devlet Hastanesi binasının durumu meclis gündemine taşındı..

Denizli Yaşam ve Kültür Merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin eski hükümet konağındaki "Yaşam ve Kültür Merkezi" projesinde sona gelindi.

Denizli'deki Güney Eski Hükümet Binası restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Güney İlçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan, 1936 yılında yapılan Güney Eski Hükümet Binası'nı restore ediyor.

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı cazibe merkezine dönüşecek!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanında kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesi iptal edildi!

Bayrampaşa Eski Cezaevi’ni kapsayan kentsel dönüşüm planları idare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

denizli eski cezaevi Haberi

denizli eski cezaevi

Denizli'nin Tavas ilçesi Yaka Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda 1955 yılında kurulan, 800 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 4 bin metrekare alana kurulu 90 mahkum kapasiteli Tavas Kapalı Cezaevi, 2006 yılında tahliye edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tutuklu ve hükümlülerin Kale K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmesinin ardından bina, zamanla metruk bir yapıya dönüştü.

Taş duvarları bulunan ve sağlam olan binanın yeni bir dokuyla müze olarak hizmet vermesi için çalışma başlatıldı.

Eski cezaevinde "Etnografya ve Zeybek Müzesi" kurulması için çalışmalar başlatan Tavas Belediyesi, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisi alarak proje çalışmalarını hayata geçirdi. 

Proje ve peyzaj çalışmalarıyla restorasyon için önümüzdeki zamanda inşaata başlanması planlanıyor.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yaptığı açıklamada, ilçedeki cezaevinin bir yaşam merkezi olması için ter döktüklerini...