05 / 07 / 2024

Osmanlı darüşşifası restorasyonu

Osmanlı darüşşifası restorasyonu

Edirne'de Sultan 2. Bayezid Külliyesi'ndeki Sağlık Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyarete açıldı.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Üsküdar Çinili Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii bugün ibadete açıldı...

Üsküdar Şehitler Çeşmesi 15 Temmuz'da açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yapıldığını ve etrafına Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'nde ödül!

Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen Altın Havan Ödülleri'nde Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi oldu.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'ne 2 ödül!

Abdi İbrahim’in sosyal sorumluluk projesi Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında iki ödüle birden layık görüldü.

Sivas Divriği Ulu Camii'nin restorasyonu 5 yıl sürecek!

Sivas'ta bulunan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan tarihin en kapsamlı restorasyonunda çalışmalar sürüyor. Camiinin restorasyonu 5 yıl sürecek.

Sivas Divriği Ulu Camii restorasyonu 5 yıl sürecek!

SİVAS'ın Divriği İlçesi'nde bulunan ve UNESCO'nun 1985 yılında 'Dünya Kültür Mirası' listesine aldığı Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan tarihin en kapsamlı restorasyonunda çalışmalar sürüyor.

Osmanlı darüşşifası restorasyonu Haberi

Osmanlı darüşşifası restorasyonu

Külliyenin bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Osmanlı'nın Selçuklu'nun mirasını, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Osmanlı'nın mirasını devraldığını söyledi. 


Batı'nın akıl hastalarını tecrit ettiği dönemde Osmanlı'nın akıl hastalarını tedavi ettiğini belirten Şahin, Sultan 2. Bayezid'in 400 yıldır yaşayan bir eser bıraktığını ifade etti. 


İbadethane, tıp araştırma merkezi, imalathane ve doktor yetiştiren merkezlerin yapıda bir arada olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti: 


"Halk tabiriyle 'ruh ve sinir hastalıkları hastanesi' diyelim. Bu hastanede nice doktorlar yetişti. İşte hepiniz bilirsiniz Mazhar Osman da burada doktorluk yapmıştır. Burada başhekimlik yapmış o büyük insan da buradan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne atanmıştır. İşte Osmanlı burasını 4 yılda inşa etmiş. Üç Şerefeli Camimiz üç yılda yapılmış ve Osmanlı'nın ilk kubbeli camilerindendir. O camiyi biz 17...