04 / 05 / 2024

osmanlı padişahları

osmanlı padişahları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2008'de Bursa'da açılan 'Kamberler Tarihi Parkı', uzun süre ayakta kalamadı

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Filyos Limanı Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçmesi planlanan Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldı." dedi.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi gündeme ilk olarak Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gelmişti. 50 ili ilgilendiren  yol projesinin 2019'da tamamlanması öngörülüyor. 

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

Aliağa'daki Tarihi Han restore edilecek!

Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

osmanlı padişahları Haberi

osmanlı padişahları
Osmangazi Belediyesi tarafından cazibe merkezine dönüştürülen park adeta talan edildi. Bursa'da defnedilen Osmanlı padişahlarının heykelleri, biri hariç tamamen çalındı. Mermer sütunları kırıldı, padişahların hayatlarını anlatan mermer yazıtlar parçalandı. Bursa'da Roman vatandaşların ikamet ettiği Kamberler Mahallesi, çöplük görüntüsünden kurtarılarak parka dönüştürülmüştü. Belediye, bu park için bölgedeki 370 binayı kamulaştırıp yıkarak 40 milyon TL'ye yakın masraf yapmıştı. Parkın kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğraması çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Mahalle sakinlerinden Ahmet Sandalcı, belediyeye eserleri tekrar yapma ve korunması için güvenlik bulundurma çağrısında...