06 / 05 / 2024

Osmanlı Parkı belediyeye mi tahsis edildi

Osmanlı Parkı belediyeye mi tahsis edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı plan değişikliği açıklaması!

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor.

Yalova golf sahası inşaatı başladı!

Yalova Belediyesince Osmanlı Parkı içerisinde mini golf sahasının yapımına başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Daha önceden açılışını yaptığımız satranç parkımızdan sonra halkımızı farklı bir oyun alanıyla daha buluşturuyoruz. Osmanlı Parkı içerisinde yer alacak olan mini golf sahasının y

Bartın Orduyeri'ne yeni park!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Orduyeri Mahallesi Jandarma Alay Komutanlığı altında belediyeye ait alanda yapılacak olan park alanında incelemelerde bulundu.

Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, Gençlik Parkı'nda kurulacak!

Ankara’da kurulması planlanan Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, alanında bir ilk olacak. Müzenin fikir babası Yanova, “Tarihi sanatla sevdirmek, insanların etkin biçimde sanata katılmalarını sağlamak istiyoruz” dedi

Antalya Atatürk Parkı yeniden belediyeye tahsis edildi!

Tur operatörlerinin broşürlerinde yer alan Antalya'nın 5 milyon yılda oluşmuş Falezler üzerindeki Atatürk Parkı, yeniden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.

Antalya Kumluca Eko Kumul Park sahil projesinde yıkım başladı!

Kumluca Beykonak sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Eko Kumul Park sahil projesinin bulunduğu alandaki belediyeye ait deniz obalarının yıkımına başlandı.

Malatya Akçadağ Başpınar Parkı'nda bulunan taşınmazlar incelendi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde belediyeye ait park içerisinde bulunan taşınmazda inceleme yaptı.

Ümitköy'de sitenin park hayali yıkıntı altında!

Ümitköy’de site içerisinde park olarak belirlenen alanın özel bir işletme tarafından amacı dışında kullanılacağını öne süren site sakinleri, belediyeye başvurarak inşaatı durdurdu. İşte sitede yaşananlar...

Osmanlı Parkı belediyeye mi tahsis edildi Haberi

Osmanlı Parkı belediyeye mi tahsis edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazların ilçe belediyelerine devredilmesiyle ilgili bir karar daha alındı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, 28 Kasım 2019 tarihli İSKİ Genel Kurulu'nda daha önce AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu tarafından verilen önerge yeniden gündeme geldi. Önergede mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'ye ait Eyüpsultan'daki yaklaşık 80 dönümlük arazinin bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsisi talep edildi.

“BEDELSİZ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NE…”

Talebe ilişkin hazırlanan Hukuk Komisyonu raporunda mülkiyeti İSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait yaklaşık olarak 68 dönümlük arazi ve üzerindeki park, sosyal tesis ile nikah salonunun 10 sene süreyle bedelsiz olarak Eyüpsultan Belediyesi'ne tahsisi uygun bulundu. Yine Eyüpsultan'da yüzde 14.90 hissesi İSKİ'ye ait olan ve üzerinde belediye hizmet binası olan 12.5 dönümlük parsel üzerindeki İSKİ hissesi de 10 sene süreyle bedelsiz olarak...