07 / 05 / 2024

Osmanlı Sultanı 1. Murat Hüdavendigar

Osmanlı Sultanı 1. Murat Hüdavendigar

Turizm gelirlerine katkı sağlayacak önemli bir eser daha günışığına çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın Çekirge semtindeki Cık Cık Hamamı'nda restorasyon çalışmalarında gün sayıyor.

Osmanlı 1 Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı 1 Yapı Denetim Limited Şirketi Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli iel Ömer Emirhan Kalkan tarafından kuruldu.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yaklaşık 1.5 milyar lira ödeme!

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu’na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. Temmuz ayının son haftasında işletmeci şirkete, 1 ile 1.5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu.

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından olan Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nın mimarisi ortaya çıkarılıyor!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından Kayseri'de inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Peker GYO Sultan Makamı Sitesi'ndeki paylarını 1 milyona sattı!

Peker GYO Sultan Makamı Sitesi'nde yer alan A20 Blok 1 ve 2 no'lu bağımsız bölümlerindeki paylarını KDV hariç 1 milyon 63 bin 774,59 TL'ye sattı.

Edirne'de kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolunda çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına başladı.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

Tokat Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi tarafından internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkarıldı. Zararlızade Mehmet Paşa tarafından 1752'de yaptırılan, kent merkezindeki Paşa Han, bakımsızlıktan yıprandı.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi açıldı!

İleri teknoloji ürünü cihazlarla donatılan, modern mimarisiyle hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, sağlık turizmi hareketinde Türkiye'nin Balkanlar'daki öncüsü olmayı hedefliyor.

Evdirhan Kervansarayı'nın 1. etabında restorasyon çalışmaları başladı!

Selçuklu Sultanı Keyhusrev oğlu Sultan 1. İzzeddin Keykavus tarafından 1210 - 1219 yılları arasında yapılan ancak yıllardır kaderine terk edilmiş durumda kalan Evdirhan Kervansarayı'nın ilk etabı olan kazı çalışmaları tamamlandı.

Osmanlı Sultanı 1. Murat Hüdavendigar Haberi

Osmanlı Sultanı 1. Murat Hüdavendigar

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cık Cık Hamamı'nda yaptığı incelemelerde, tarihi değerlerin birer birer gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kültürel mirasına sahip çıktığını söyleyen Başkan Altepe, "Bursa'nın köşe taşlarını, kent ziynetlerini öne çıkarıyoruz. Osmanlı külliyelerini teker teker restore edip, bakımlarını yapıyoruz. 2 yıldır uzun uğraşlardan sonra külliyeleri Büyükşehir Belediyesi uhdesine aldık. Bu külliyelerin eksiklerini gideren faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." dedi.


Başkan Altepe, hamamın tarihiyle ilgili bilgiler de vererek, hamamın Bursa'nın fethinden 30 yıl sonra 1366 yılında inşa edildiğini ve bölgedeki medrese öğrencileri ve çevredeki bekarlar tarafından kullanıldığını hatırlattı. Başkan Altepe, uzun yıllar deformasyona uğrayan hamamın komple ele alındığını ifade ederek, "Hamamın rekonstrüksiyon çalışmaları yapılıyor. Orijinaline yakın olarak dizayn edilen hamamın çevre düzenlemesinin de tamamlanmasıyla çalışmalarımız sona erecek. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gerek...