28 / 04 / 2024

otel yatırımlarının 2015 Ocak ayı

otel yatırımlarının 2015 Ocak ayı

Türkiye'de otel yatırımlarının 2015 Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yavaşladığı bildirildi. Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamaya göre, otel yatırımları yıla yavaşlayarak girdi.

Kilit Grup otel yatırımlarını hızlandırıyor!

Turizm sektöründe 2023 yılı itibariyle toparlanma olacağını dile getiren Kilit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, yeni konsept otel yatırımlarına hız vereceklerini dile getirdi. 

Emir Yurt Ve Otel Yatırımları Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emir Yurt Ve Otel Yatırımları Turizm Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 250 bin TL sermaye bedeli Abdunnur     Yalçın Serdal Durdar tarafından kuruldu.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

Turizmcilere dikkat çeken tavsiye: Yatırımlarınızı Karadeniz'e yapın!

İklim değişikliğiyle birlikte turizm yatırımlarının da yönü değişecek. Peki turizm sektöründe neler olacak? İşte uzmanından dikkat çeken açıklamalar...

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Bhc Otel Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Bhc Otel Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir2de 50 bin TL sermaye bedeli ileParvız Abbasgulıyev tarafından kuruldu.

Aydın Karacabay: İstanbul Cağaloğlu'nda yeni bir otel yatırımına başlayacağız!

Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, yeni otel yatırımlarının müjdesini verdi. Karacabay, "İstanbul Cağaloğlu Ankara Caddesi'nde 75 odalı beş yıldız standartlarında yeni bir otel yatırımına çok yakında başlayacağız" dedi. 

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar!

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar bugünkü 2800 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ruhsar Pekcan: Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınının uluslararası yatırımların dünyadaki dağılımını derinden etkileyeceğini belirterek, "Fırsatları iyi değerlendirip, Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz." dedi.

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

otel yatırımlarının 2015 Ocak ayı Haberi

otel yatırımlarının 2015 Ocak ayı

Birliğin, "Konaklama Sektörü Yatırım Teşvik Belgeleri Değerlendirme Raporu"na göre, yılın ilk ayında Türkiye genelinde 10 ilde toplam 18 yeni otel projesi "komple yeni yatırım teşvik belgesi" aldı. 


Ocak 2015'te alınan teşvik belgelerine göre, 10 ildeki 18 otel projesi için 195,4 milyon liralık yatırım yapılacak ve yatırımlar sonucunda 666 kişiye istihdam sağlanacak. Yeni otel yatırımları ülke genelinde yatak kapasitesini 3 bin 134 adet artıracak. 


Geçen yılın aynı ayıyla kıyaslandığında yeni otel yatırımları için verilen teşvik belgesi sayısında düşüş dikkat çekti. Ocak 2014'te 15 ilde toplam 10 bin 970 yatak kapasitesi 38 otel için teşvik belgesi alınmıştı. 


Ocak 2015'te modernizasyon ve yenileme yatırımlarına yönelik ise 4 ilde toplam 7 otelin "modernizasyon/tevsi teşvik belgesi" alırken yenileme yatırımlarına 64,5 milyon lira harcandı. 


Yeni yatırımlarda, otel ve yatak...