27 / 04 / 2024

Otellerde maliyet oranı tüik verileri

Otellerde maliyet oranı tüik verileri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 15.7 artarken, konut fiyatları yüzde 2.3 arttı! Normal mi?

Merkez Bankası dün konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre;  2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artış yaşandı. İnşaat maliyet endeksinde ise yüzde 15,7 artış kaydedildi. Peki bu durum normal mi?

İnşaat maliyet endeksi arttı! Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

TÜİK`e göre Türkiye`de her yıl 1,5 milyon civarı konut satılıyor. 2002 – 2020 yılları arası kiracı sayısı yüzde 10 artarken, ev sahipliği oranı yüzde 13 azaldı. TÜİK aynı zamanda inşaat maliyet endeksini açıkladı. Konuta zam mı geliyor sorusu gündeme geldi.

İnşaat maliyet endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,03 azaldı!

İnşaat maliyet endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,03 oranında azalırken yıllık bazda yüzde 27,59 artış gösterdi.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 25.02 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2020 yılı Aralık ayında inşaat maliyet endeksi, yıllık yüzde 25,02, aylık yüzde 2,68 oranında arttı.

İnşaat maliyet endeksi 2019 Ekim'de yüzde 4,27 arttı!

İnşaat maliyet endeksi, 2019 yılının Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,07, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 4,27 oranında artış gösterdi...

Konut kredisi maliyet tablosu!

Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1,47 oldu. Şuan da en düşük konut kredisi faiz oranını kamu bankaları yüzde 0.99'la veriyor. İşte konut kredisi maliyet tablosu...

Konut kredisinde cari faiz oranı nedir?

Cari faiz oranı ile yıllık maliyet oranı ile ilgili bilgilere konut kredi sözleşme öncesi bilgi formunda da yer veriliyor. Peki, konut kredisinde cari faiz oranı nedir?

Konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

Konut kredisi kullanma sürecinde akdi faiz oranı ile yıllık maliyet oranına ilişkin bilgilerine sözleşme öncesi bilgi formunda da yer veriliyor. Peki, konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

Bursa’da otel yatırımları artış gösteriyor!

Bu yıl turizm sezonunda Bursa’daki otellerde doluluk oranı yüzde 48’i bularak beklentilerin üzerinde gerçekleşti Yeni tesisler sayesinde Bursa 3 bin 400’ün üzerinde oda ile 7 binin üzerinde yeni yatağa kavuşacak.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,86 oldu!

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

Otellerde maliyet artışı Temmuz ayında yüzde 12,86 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

2002 yılında 11 Eylül Saldırıları, İstanbul otellerini vurmuş!

2002 yılında New York Times Gazetesi, ABD'de yaşanan 11 Eylül Saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelen ABD'li turist sayısında büyük azalma olduğunu ve lüks otellerde doluluk oranının yüzde 50'nin altına indiğini yazmış.

Otellerde maliyet oranı tüik verileri Haberi

Otellerde maliyet oranı tüik verileri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.


AKTOB’dan yapılan açıklamaya göre, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı fiyat verilerine göre yıllık enflasyon, on iki aylık ortalamalarla yüzde 8,07, otellerdeki maliyet artışı ise ortalama yüzde 12,68 oldu.


Son bir yıl içinde maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı. Aynı dönemde içecek grubunda yüzde 10,94 artış...