20 / 05 / 2024

Otellerin doluluğu

Otellerin doluluğu

Rusya pazarındaki kan kaybı yüzde 40'ı bulurken, otel dolulukları yerinde saydı. Türkiye genelinde otel dolulukları Şubat 2015'te geçen yüzde 0,4 artarak yüzde 58,4 olarak kaydedildi.

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

İstanbul'a su sağlayan barajlar son günlerde yağışlarında artması ile 11 milyon 931 bin metreküp su alırken, doluluk oranı ise yüzde 17,08'e kadar çıktı. İşte ayrıntılar...

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

Kıbrıs Kapalı Maraş 42 yıl sonra açılıyor!

Lüks otomobillerin, pahalı evlerin, ülkenin en iyi plajlarının ve 7 yıldızlı otellerin bulunduğu 'Hayalet Şehir' Maraş, 42 yıldır terk edilmiş durumda. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti Maraş'ın açılması yönünde önemli bir karar aldı. 

KKTC’de turizm bölgesine huzurevi inşaatı!

KKTC’nin Lapta ilçesinde mavi bölge olarak bilinen turizm bölgesinde huzurevi inşaatına başlanılıyor. Otellerin olduğu arazi üzerinde yapılacak huzurevi tartışmalara konu oldu. 

Turizm sektörü devre tatil yöntemini gündeme getirdi!

Clup Flipper’ın patronu Bayer, devre tatil satışının yatırımcının elini rahatlatacağını belirterek, “Yatırım karşılığını 3 yılda alır. % 25 doluluğu da garantiler” dedi.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye geriledi. Mart ayında yüzde 95,50 seviyesine ulaşmıştı.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı. Kente su sağlayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye düştü.

Mardin'deki otellerin kapasitesi düştü!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütünün eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluğu artıyor!

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 0,42 artarak 67,23'e yükseldi. Barajlardaki su seviyesi eylül ayında 66,45 seviyesine gerilemişti.

Rezidans projeleri otellerin doluluğunu etkiledi mi?

İstanbul’da inşa edilen rezidans projeleriyle birlikte otellerin de geliştirilmesi ve uluslararası zincirlerin tercih etmesi, otellerin doluluğunu da etkilemeye başladı.

Karma projelerdeki oteller İstanbul'da doluluğu düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

Oteller bayramda yüzde 100 dolacak!

Bayram, turizm sektörüne ilaç gibi geldi. Bir haftada 13 milyon kişi yollara dökülecek. Yolcuların yarısı memlekete, yarısı tatil yörelerine koşacak. Oteller ise yüzde 100 doluluğu yakalayacak.

Otellerin doluluğu Haberi

Otellerin doluluğu

Türkiye genelinde otel dolulukları Şubat 2015'te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarak yüzde 58,4 olarak kaydedildi. Ekonomik krizden darbe yiyen Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 40 civarında karı kaybı yaşanmasına rağmen, diğer turizm pazarlarının etkisiyle Şubat ayında otel dolulukları hafif de olsa. artış gösterdi. 



Dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global'm 'Şubat 2015 Ülke Performans Raporu'yayınladı. Raporda yor alan verilerinden hareketle Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından yapılan analize göre, Türkiye genelinde otel dolulukları Şubat 2015'te geçen yılın aynı ayma göre yüzde 0,4'lük artış gösterdi ve yüzde 58,4 olarak kaydedildi. Şubat 2014'te bu oran yüzde 58,2 olmuştu. Yılın ilk 2 aynıda yüzde 2,9 düşüşle 234 bin yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Antalya'da doluluklarında doluluk dikkat çekti....