02 / 05 / 2024

otopark problemi

otopark problemi

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Otopark problemi kentsel dönüşümle çözülür!

Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Kadımehmet’te vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, otopark probleminin kentsel dönüşümle çözülebileceğini söyledi..

Cadde kenarlarına araba park edilmeyecek!

Ekolojik Planlama konusu altında, yenilenebilir enerjiyi kullanacak, açık ve ağaçlandırılmış geniş alanlara sahip, çevreye zarar vermeyen ve geri dönüşümde ileri kriterleri hayata geçiren projeler destek görecek

Otopark Yönetmeliği ile trafik problemi çözülecek!

Otopark Yönetmeliği'ne ilişkin görüşlerini paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yönetmelik ile şehir merkezlerindeki otopark problemi aşılabilecek" dedi.

Otopark yönetmeliği uygulamaya geçirilmeli!

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Otopark yönetmeliği uygulamaya geçirilmelidir. Otopark problemi hem şehir içinde hem mahalle arasında birçok sorunu beraberinde getiriyor" dedi

Bağcılar Devlet Hastanesi'nin otoparkı inşaat nedeniyle kapatıldı!

Bağcılar Devlet Hastanesi'nin otoparkı hafriyat nedeniyle kapatıldı. Hastaneye gelenlerin park yeri problemi olması doğrultusunda çevre sakinleriyle sık sık münakaşa yaşanıyor.

Narlıdere'ye yapılacak yeraltı otoparkı yoğunluğu azaltabilir!

Narlıdere'de oldukça yoğun bir otopark problemi yaşandığından, bölgede faaliyet gösteren firmalar mağdur oluyor. Yapılacak yeraltı otoparkıyla yoğunluk azaltılabilir. İşte Narlıdere projeleri..

Türk insanı gayrimenkul yatırımını seviyor!

Mahall Ankara Satış ve Pazarlama Müdürü Nihan Özdemir, ev sahibi olmak isteyenlerin tercihlerini ulaşımı kolay, otopark problemi olmayan, güvenlikli, yeni ve sosyal alanlara yakın konutlardan yana kullandığını vurguladı.

Otopark problemi kentsel dönüşümle çözülür!

Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Kadımehmet’te vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, otopark probleminin kentsel dönüşümle çözülebileceğini söyledi..

Gaziantep'te satılık otopark:11 milyon 474 bin liraya!

Gaziantep İl Özel İdaresinden: Şahinbey'de bulunan çok katlı otopark 28 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Bağcılar'da katlı otopark yapım işi! 2 milyon 892 bin liraya!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'ndan: Katlı otopark yapım işi 30 Nisan 2013 tarihinde ihale edilecek

KORAMIC dayanıklı otopark sistemlerini tanıttı!

İnşaat sektörünün gereksinimlerini karşılamada köklü tecrübeye sahip; yenilikçi ürünleri ile de sektöre yeni bir soluk kazandıran KORAMIC, dayanıklı ve mükemmel otopark sistemlerini pazara sundu.

TOKİ Bursa Doğanbey Konutları otopark ihalesi yarın!

TOKİ Bursa İli Osmangazi İlçesi Doğanbey Kentsel Dönüşüm Alanı 7291 Ada Zemin Altı Otoparkı İnşaatı İşi 24 Nisan'da ihale ediliyor...

Greenist İstanbul’da 277 bin liradan başlayan fiyatlarla!

İstanbul Bahçelievler’de 174 konutla satışa çıkan Greenist’te, İstanbul’un en büyük sorunu olan “otopark” problemi tarih oluyor.

İlkadım'da belediyeden 6.7 milyon TL'ye otopark ve pazar yeri!

İlkadım Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'daki eski otopark ve pazar yerini 6 milyon 750 bin TL'den satışa çıkarıyor

Bağcılar'da katlı otopark yaptırılacak: 2 milyon 892 bin liraya!

Bağcılar Hürriyet Mahallesi 'nde katlı otopark yaptırılacak, ihale 30 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilecek

otopark problemi Haberi

otopark problemi

Konut sitelerinde yapılan otopark alanı ile ilgili olarak malikler zaman zaman birbirleriyle problem yaşayabiliyor. Otopark alanının sahibinin belli olmamasının yanı sıra, otoparktaki araç alanı sayısının daire sayısından az olması da malikler arasında sorun yaşanmasına neden oluyor.

Bu durum kat malikleri yönetimi ve yönetim planı ile çözümlenebiliyor. Ancak henüz site yönetiminin olmadığı sitelerde malikler arasındaki bu sorun çığ gibi büyüyebiliyor. 

Siteye ait yönetim planı yoksa ve kat mülkiyeti de kurulmamışsa ortak otopark kullanımı sorunu, site yönetim hükümlerine göre değil, paylı mülkiyet hükümlerine göre çözülüyor. 

Paylı mülkiyette paydaşlarca alınacak oybirliği ile kararı ila otoparkın kullanım şekli belirlenebiliyor. Örneğin otopark kullanılan alan yeterli ise her paydaşa bir otopark düşecek şekilde bir kullanım şekli belirlenebiliyor.

Ancak çözümün bulunamaması durumda asliye hukuk mahkemesine başvurularak otopark alanının kullanım şeklinin belirlenmesi...