28 / 04 / 2024

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor.

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden işlemler raporu!

İş GYO'nun SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (II-17.1) "Yaygın ve süreklilik arz eden işlemler" başlıklı 10.maddesi uyarınca 2021 yılına ilişkin hazırlanan raporun sonuç bölümü yayınlandı. 

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartmanlardaki sığınak yerleri kiraya verilebilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, apartmanlarda bulunan sığınak ve blokların altındaki depolarının kiraya verilmesini kaleme aldı. 

ÇEDBİK LCA- EPD ve Sürdürülebilir Malzemeler Semineri 24 Kasım'da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan LCA- EPD ve Sürdürülebilir Malzemeler Semineri yarın online olarak gerçekleşecek.

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

ÇEDBİK Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım Eğtim 11 Kasım'da! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım (B.E.S.T) eğitimleri devam ediyor. ÇEDBİK B.E.S.T eğitimi 11 Kasım'da. 

Örnektepe ve Sütlüce mahallelerinin imar planlarına yargıdan iptal kararı!

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, ‘riskli alan’ ilan edilen Beyoğlu Örnektepe ve Sütlüce mahallelerine ait “1. Etap planlarını” iptal etti.

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek Haberi

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor. İdari para cezaları üç kat artırılırken, hapis cezası ve belli bir süre yetki belgelerinin iptali öngörülüyor. Bunun yanı sıra yatırımlara destek için de imar kanununda değişiklik yapılıyor. Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından yeni teknoloji getiren, katma değeri yüksek yatırımlara yönelik hazırlanan imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek. 


Yaptırımlar artıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanılığı'nın iş dünyası ile birlikte hazırladığı tasarı yatırımları destekliyor, konut satışlarında alıcı ile müteahhit arasındaki sorunlara çözüm üretirken, usulsüz satış yapanlara yönelik yaptırımları da artırıyor. Öncesi yasada tanımı yapılmayan net alan, brüt alan, eklenti ve taban alanı tanımları yeniden yapılıyor. Satış sözleşmesi yapılan...