29 / 04 / 2024

ottoman fonu

ottoman fonu

Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak'ın haberine göre; Ottoman Fonu'nun Galatasaray'ın Riva'da bulunan arazisine komşu olan 824 dönümlük arazisi satışa çıktı. 1 Eylül 2006'da Celaloğlu ailesine 120 milyon dolar ödeyerek alınan arazi satışa çıkarıldı...

Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor!

THY, Milli Piyango, Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi Türkiye’nin dev şirketlerini portföyünde bulunduran Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor. İşte Para Dergisi’ndeki o haber...

Türkiye Gayrimenkul Fonu büyük projeleri finanse edecek!

AE Arma-Elektropanç Strateji, İş Geliştirme ve Kontratlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Levent Sümer, Türkiye Gayrimenkul Fonu’nu değerlendirdi. İşte o haber...

Varlık Fonu'na devredilen arsalar satılacak!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsaların değerlendirilmesi için yeni adımlar atıldı. Fondaki arsalar uygun fiyata satılacak yada yeni projeler uygulanacak.

İş Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonu'na 440 milyon TL'lik talep!

Portföy yönetimi sektörünün lider kuruluşlarından olan İş Portföy, Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu için talep toplama sürecini başarıyla tamamladı

Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun ihracı yapıldı!

Omurga Portföy, "Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun ihracını gerçekleştirdi. Fonu"nun ihracını gerçekleştirdi. Omurga Portföy Genel Müdürü Kösebay: "İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız" dedi.

Varlık Fonu'nun amacı yatırımcı çekmek!

Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş, Varlık Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baş, Varlık Fonunun denetimi konusunda, hisseleri fona devrolan ve fonun yönetimindeki aktiflerin önemli olduğunu açıkladı.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

Norveç Varlık Fonu uygun emlak projeleri bulamadı!

Norveç Varlık Fonu'nun CEO'su Yngve Slyngstad bugün parlamentonun finans komisyonunda Tokyo ve Singapur'da uygun emlak projeleri bulamadıklarını açıkladı.

Nurettin Canikli'den Varlık Fonu açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Varlık Fonu’na devredilen şirketlerin satış veya özelleştirme planları olmadığını açıkladı. Canikli “Bunlar karşılık gösterilebilecek çok kıymetli şirketler. Güçlü bilançosuyla fon, uzun vadeli düşük faizli finansman sağlar” şeklinde konuştu.

Varlık Fonu projelerde maliyeti düşürüyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Varlık Fonu ile ilgili bilinmedikleri anlattı. Yıldırım, fonun geçmişte kaynak kullanılarak yapılmış projelere maliyet düşürücü bir destek verebileceğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu finansman maliyetlerini düşürecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin nakit fazlası veren bir ülke olmadığı için bu tip bir devlet fonu aracılığıyla yatırımcılara komple bir imkan sağlayamadığını söyledi.

Türkiye Varlık Fonu yabancı banka satın alabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Varlık Fonu’nun yurt dışında bir markayı, bankayı satın alabileceğini açıkladı

Varlık Fonu öncelikli yatırımlara kaynak sağlayacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada Varlık Fonu'nun, Türkiye'nin stratejik varlıklarını geliştirmeyi ve değerini artırmayı, Türkiye'nin öncelikli yatırımlarına yönelik kaynak sağlayacağını dile getirdi.

ottoman fonu Haberi

ottoman fonu

Ottoman Fonu'nun Galatasaray'ın Riva'da bulunan arazisine komşu olan 824 dönümlük arazisi satışa çıktı. Kulübün bir zamanlar yüzde 20'sine sahip olan QVT Fonu ile bağlantılı olan Ottoman Fonu sahip olduğu araziyi 1 Eylül 2006'da Celaloğlu ailesine 120 milyon dolar ödeyerek almıştı. Ottoman Finance Company'nin Türkiye'deki şirketi Osmanlı Yapı, geçen 40 aylık sürede imar planlarını onaylattı. Bunun yanı sıra 3'üncü köprü yolu da kesinleşince villa ve lüks konut olabilecek arazi satışa çıktı. 


Satış ilanında arazinin 1/1000 imar planının onaylandığı ve 3'üncü köprü Riva çıkışma 5 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Toplam 188 bin 400 metrekarelik inşaat alanına sahip arazinin tümünün veya parseller halinde satılabileceği ifade edildi. QVT, Ottoman Fonu'nun yüzde 26'sına sahip bulunuyor. Osmanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kalpakçıoğlu, daha önce...