06 / 05 / 2024

Oya Çavdar

Oya Çavdar

Emlak ve marketing şirketlerinin yaptığı araştırmalarda Türkler’in yüzde 80’i balkondan vazgeçmem dese de balkon kültürünün sona erdiği gözlemlendi. Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, Türkler’i balkondan uzaklaştıran beş ana nedeni açıkladı.

Dekorasyon, terapi yöntemi olabilir mi?

Renklerin ve ışığın depresyonla baş etmek için kullanılan organik bir yol olduğunu vurgulayan Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, düşük ruh halleriniz için dekorasyon terapisi öneriyor.

Çiftçilere müjde: Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilere bu sene için ödenecek tarımsal destekleme ödemeleri tek tek açıklandı. Peki buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek? İşte o rakamlar..

Oya Aydınlık kimdir? Oya Aydınlık nereden mezun?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olan Oya Aydınlık kimdir? Oya Aydınlık nereden mezun? İşte ayrıntılar...

Türkiye için sevindiren gelişme! Altında dev keşif

Koza Altın'ın Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar sonuç veriyor. Yapılan açıklamaya göre, piyasa değeri 1,2 milyar dolar olarak hesaplanan yeni altın rezervleri bulundu. Yeni keşfin, 2024 yılında üretime alınması ve bilançoya katkı vereceği düşünülüyor.

İstanbul Vl Prefabrik Yapı Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Vl Prefabrik Yapı Merkezi Limited Şirketi Pendik'te Halit ÇAkar ve Yusuf Çavdar ortaklığında kuruldu.

İşte korkunç veriler! Deprem kaç atom bombasına eşit enerji çıkardı, bölge toplamda ne kadar süre sallandı?

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem felaketinde yitirilen can sayısı artıyor. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralılarla ilgili son bilançoya göre, ölü sayısı 20 bin 665 olurken, yaralı sayısı ise 80 bini aştı. Diğer yandan AFAD, yaptığı açıklamadı depremin ne denli korku

Formetech Mühendislik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Formetech Mühendislik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çavdar tarafından kuruldu.

Formetech Mühendislik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Formetech Mühendislik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çavdar tarafından kuruldu.

Planet Denizcilik Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Planet Denizcilik Yatırım Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tolgay Çavdar tarafından kuruldu.

Yeni Oya Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Oya Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta HAşim Cihan Yazgan tarafından kuruldu.

TOKİ Burdur Çavdar evleri ne kadar?

TOKİ Sosyal Konut 2022 projesinin tüm detayları belli oldu. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, TOKİ Burdur'da kaç konut yapacak? TOKİ Burdur 2022 hangi ilçelerde inşa edilecek?

Kadın Kooperatifleri ürünlerinde el emeği göz nuruna yakışır fiyatlar! İşte 18 Eylül 2022 fiyat listesi

Kırsal kesimde yer alan ya da evde el işi üreten kadınların son yıllarda kooperatifleşerek ekonomiye katkıları ciddi oranda artmaya başladı. Ardı ardına kurulan kadın koopetarifleri oya, nakış, çeyiz setinden tutun salça, makarna, pekmeze kadar yüzlerce ürün çeşidini üretip son tüketiciye ulaştırıyo

Etiler Hane Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Etiler Hane Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Beşiktaş'ta Oya Tollahat Oran tarafından kuruldu.

Sarruma Turizm Gayrimenkul İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Sarruma Turizm Gayrimenkul İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'da Mine Narin, Pakize Oya Narin ve Nurullah Emre Narin ortaklığında Kuruldu!

Oya Çavdar Haberi

Oya Çavdar

Emlak ve marketing şirketlerinin yaptığı araştırmalarda Türkler’in yüzde 80’i ‘balkondan vazgeçmem’ dese de balkon kültürü sona eriyor. Yeni yapılarda balkon niyetine yapılmış çıkıntılar var artık. Balkonlu evlerin balkonunda ise kimsecikler görünmüyor.




Peki neden böyle oldu? Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar’a göre, Türkler’i balkondan uzaklaştıran beş ana neden var. Komşuluğun bitmesi, tv, internet ve artan sıcaklar yüzünden eve kapanmamız, mahremiyet, imar yönetmeliklerindeki değişiklikler. Varlık ve Çavdar, kadim balkon kültürümüzü sona erdirmek üzere olan bu beş nedenin detaylarını şöyle açıklıyor:


KOMŞULUK BİTTİ


‘Ev alma komşu al’, ‘Komşu komşunun külüne muhtaç’ gibi çok derin anlamları olan deyimlerimiz bile artık anlamını yitiriyor. Şehir hayatının sonucu olarak insani ilişkilerin de azalmasıyla komşuluk ilişkileri yavaş yavaş ölüyor. İnsanlar birbirlerine karşı yabancılaşmakta. Artık aynı apartmanda oturan...