29 / 04 / 2024

Oyak Çimento ürünleri

Oyak Çimento ürünleri

Yıllık 8.5 Milyon Ton klinker kapasitesi ve %14 pazar payı ile Türkiye’nin lideri olan OYAK Çimento Grubu, 2013 yılsonu mali tablo ve dipnotlarını yayınladı.

Oyak Çimento'dan çevre dostu ürün; Powercem!

Çimento alanında Türkiye’nin lider kuruluşlarından OYAK Çimento Grubu, yeni çevreci ürünü POWERCEM’i İstanbul’da düzenlenmekte olan Hazır Beton Kongresi ve Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’nda tanıtacak

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu gençlerle buluştu!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri”, sektörün öncü isimlerini buluşturdu.

Dr. Tamer Saka, TOBB Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Başkanı oldu!

Dr. Tamer Saka, 26 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşen TOBB Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis toplantısında Başkan olarak seçildi.

Suat Çalbıyık, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun başkanı oldu!

Oyak Çimento, Beton, Kağıt Grup Başkanı olan Suat Çalbıyık, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun yeni başkanı oldu...

OYAK Çimento çevre sorunlarına çözüm ortağı oluyor!

OYAK Çimento Grubu Türkiye çapında klinker üretim kapasitesinin %15 ine sahip, altı bölgede, biri devreye alma aşamasında yedi entegre çimento fabrikası ve iki öğütme tesisi ile Türkiye çimento sektörünün en büyük üreticisidir.

OYAK Çimento bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi.OYAK Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup, 5'i halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor.

Oyak Çimento Grubu net karını yüzde 82'i artırdı!

OYAK Çimento Grubu 2014 yılında olumlu hava koşulları, seçimin etkisi, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre %14, net karını ise % 82 artırdı.

OYAK Çimento 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Grup cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 14, net karını ise yüzde 82 artırdığı kaydedildi.

OYAK Çimento 2015'te 154 milyon lira yatırım planlıyor!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Grup, 5'i halka açık 6 çimento, 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor.

Oyak Çimento yatırımcı bültenini yayınladı!

Oyak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. taraından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Oyak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcı bültenini yayınladı.

Aksel Hafriyat İnşaat Hayvancılık Petrol Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksel Hafriyat İnşaat Hayvancılık Petrol Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Selçuk tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Temmuz'da Esenyurt'ta kuruldu.

Yarenli İnşaat Elektrik Metal ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yarenli İnşaat Elektrik Metal ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Dönmez tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 25 Haziran'da Kartal, Esentepe Mahallesi'nde kuruldu.

Rafine Tasarım Dekorasyon Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Rafine Tasarım Dekorasyon Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Elçin Şenan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 23 Haziran'da Beşiktaş, Levent Ebulula Mardin Caddesi'nde kuruldu.

Oyak Çimento ürünleri Haberi

Oyak Çimento ürünleri

2013 yılında Türkiye’nin çimento iç talebi, ortalama büyümenin çok üzerinde, %12 büyürken, OYAK Çimento 

Grubu’na bağlı halka açık 5 şirketin toplam satışları %17 arttı. Yıllık toplam 1.3 Milyar TL ciroya ulaşan Adana, Mardin, Bolu, Ünye ve Aslan Çimento, esas faaliyet karını ise %52 artırarak 343 Milyon TL’ye, faiz, vergi ve amortisman öncesi karını (FAVÖK) ise %41 geliştirerek 414 Milyon TL’ye ulaştırdı. Şirketlerin ortalama FAVÖK marjı ise %33’ü aştı. 


Yurtiçindeki hareketli çimento pazarını yüksek kapasitesi ve çok çeşitli ürün gamı ile değerlendiren Adana Çimento, yavaşlayan Ortadoğu ülkeleri yerine ihracatını Kuzey Afrika’ya yönlendirmeyi başardı ve ciro ve kar rakamlarında önemli iyileşmeler sağladı. 


Bölgesel kapasite fazlası ve aşırı rekabet içindeki Ortadoğu pazarının durumuna rağmen Mardin Çimento, tüm giderlerinde yaptığı tasarruflar ve kur artışının etkisi ile...