28 / 04 / 2024

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 



Türkiye’nin ‘Net-Zero’ taahhüdü veren ilk çimento şirketi olarak öne çıkan OYAK Çimento, çevreci ürünlerine şimdi bir yenisini daha ekledi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yakın zamanda Türkiye çimento sektöründe G uygunluk belgesi alan ilk ‘CEM VI’ sınıfı ürün olan Alfacem’i ve düşük karbonlu ve beyazlığı yüksek olan ‘KarBeyaz’ı piyasaya süren OYAK Çimento şimdi ise ‘Novocem’i üretti.

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri konumunda bulunan OYAK Çimento’nun yeni ürünü ‘Novocem’, kullanıldığı yerlerde çevresel etkilere karşı yüksek direnç de sağlıyor. İçeriğindeki yüzde 36 ila 50 oranındaki katkı miktarıyla düşük karbon emisyonuna sahip bir ürün olan Novocem, geniş kullanım alanı ile de ön plana çıkıyor.

Aktarılan detaylara göre, dünyanın ilk kalsine kil entegrasyonuna sahip çimento fabrikalarına sahip olan OYAK Çimento tarafından üretilen kalsine kil, Portland klinkeri ile karşılaştırıldığında ise yüzde 90’a kadar  ulaşabilen oranda daha düşük karbon ayak izine sahip bir bağlayıcı olarak tanıtılıyor.


Geri Dön