19 / 05 / 2024

Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki inşaat şirketleri

Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki inşaat şirketleri

Özbekistan hükümeti, ülkedeki 90 işletmenin devlete ait hisselerinin yabancı yatırımcılara satılmasını kararlaştırdı. Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki 10 inşaat şirketi, 9 şarap fabrikası ve kömür işletmeleri de bulunuyor.

Özbek Energo'nun 10 inşaat şirketinin devlete ait hisseleri satılacak!

Özbekistan hükümeti, ülkedeki 90 işletmenin devlete ait hisselerinin yabancı yatırımcılara satılmasını kararlaştırdı. Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki 10 inşaat şirketi, 9 şarap fabrikası ve kömür işletmeleri de bulunuyor.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Urla Devlet Hastanesi taşındı!

Urla Karantina Adası'nda yer alan Urla Devlet Hastanesi yeni binasına taşındı. Özbek yolu üzerindeki yeni hastane binası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edildi...

TOKİ Samsun Havza Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi ihalesi! 22 Ekim!

Samsun İli Havza İlçesi 75 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

TOKİ Diyarbakır Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi ihalesi 21 Ekim'de!

Diyarbakır İli Hazro İlçesi 10 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Girişi sınavı yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Girişi sınavı yapılacak. 75 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı sınavı 16 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Elazığ Maden Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi bugün!

Elazığ İli Maden İlçesi 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile bugün ihaleye sunulacak...

TOKİ Elazığ Maden Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi yarın!

Elazığ İli Maden İlçesi 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

TOKİ Amasya Hamamözü Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi bugün!

Amasya İli Hamamözü İlçesi 5 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile bugün ihale gerçekleşecek...

TOKİ, Kepez Devlet Hastanesi'nin ihalesini 31 Ekim Perşembe günü yapacak!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TOKİ'nin 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi inşaatı ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesini 31 Ekim Perşembe günü saat 14.00'de gerçekleştireceğini belirtti..

TOKİ Amasya Hamamözü Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi yarın!

Amasya İli Hamamözü İlçesi 5 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yarın ihale edilecek.

TOKİ Amasya Hamamözü Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi 30 Eylül'de!

Amasya İli Hamamözü İlçesi 5 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi ihalesi 11 Kasım 2013 olarak belirlendi!

Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nin yapım işini alan yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle yapılan ihale TOKİ tarafından iptal edilmişti, yeni ihale tarihi 11 Kasım 2013 olarak belirlendi..

Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki inşaat şirketleri Haberi

Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki inşaat şirketleri

Hükümet tarafından imzalanan kararnameyle hisseleri satışa çıkarılan işletmelerin listesi yerel basında yayımlandı.


Buna göre, ülkedeki 90 işletmenin devlete ait en az yüzde 15 hissesinin yabancı yatırımcıya satılması öngörülüyor. Söz konusu işletmeler arasında Özbektelekom, Özbek Hafif Sanayi Birliği, Özbekistan Postası gibi işletmeler, Asaka Bankası, Agrobank, Hipotekbank, Mikrokreditbank gibi bankalar da yer alıyor. Yüzde 25 hissesi satışa çıkarılan Taşkent Fon Borsasının dikkati çektiği listede, petrol-gaz sektöründe servis ve hizmet işleri gören 17 işletme, Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki 10 inşaat şirketi, 9 şarap fabrikası ve kömür işletmeleri de bulunuyor.


Hükümet kararında, söz konusu listede, stratejik önem taşıyan devlet işletmelerinin yer almayacağı da kaydedildi.


Hükümet daha önce, hisselerinin yüzde 15 - 33'üne kadarı yabancı yatırımcılara satılan işletmelerin, 1 Ocak 2020'ye kadar gelir vergisinden muaf tutulmasını...