06 / 05 / 2024

özcan purçu

özcan purçu

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılsın, sosyal alanlarıyla beraber yapılsın." dedi.

Özcan Grup Yapı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Grup Yapı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Uğur Özcan tarafından kuruldu.

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Özcan Purçu'dan konut fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, özellikle metropol şehirlerde ev kiralarının yükselişinin arkasındaki nedenlerin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

2022 gayrimenkul sektörü için yeniden doğuş yılı olacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu sektörle ilgili yaptığı önemli açıklamada 2022'nin gayrimenkul ve diğer sektörler için yeniden doğuş yılı olacağına inandığını söyledi.

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özcan Deniz annesine 2,5 milyon liraya villa aldı!

Özcan Deniz geçtiğimiz hafta annesi Kadriye Deniz'e oturduğu sitede 2,5 milyon liraya villa satın aldı. Ünlü şarkıcı doğumdan sonra eşinin yalnız kalmasını istemiyor.

İzmir Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Çiğli Devlet Hastanesi'nin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Purçu sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti. Peki, İzmir Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

İzmir Ege Mahallesi'ndeki romanlara ev ve okul desteği!

CHP'li Purçu, Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşümün bir yıla kadar biteceğini, okullu çocuklar için ise maddi destek yapılacağını açıkladı.

TOKİ'den İzmir'deki Romanlara 81 konut!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Urla'da barınma sorunu yaşayan Roman vatandaşlar için TOKİ'nin konut yapacağını söyledi.

İzmir Uzundere'deki imar ve tapu sorunu çözülecek!

Karabağlar'a giderek bölge halkıyla buluşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kentsel dönüşümle alakalı problemlerin yakından takipçisi olacak CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karabağlar'da Uzundere'ye giderek bölge halkıyla bir araya geldi.

İzmir Belevi'ndeki yol çalışmalarına ilişkin 8 sorun mecliste!

İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Tire-Selçuk Karayolunun Belevi mevkiinde yapılan yol çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Urla'daki 80 Roman vatandaşa konut müjdesi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Urla'da çadırda yaşayan 80 Roman vatandaş için müjde verdi. Purçu, İzmir'le ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'dan beklenti içinde olduklarını vurguladı.

Mehmet Özcan'dan TOKİ'nin Keşan'daki projelerine destek!

Keşan TOKİ Sosyal Konutları Yönetim Kurulu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Uçar ve yönetim kurulu üyeleri TOKİ Sosyal Konutları ile ilgili bazı taleplerini Özcan’a iletti.

özcan purçu Haberi

özcan purçu

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "92 yıldan bu yana ilk defa Roman kökenli bir vatandaş olarak kürsüye çıktım. Bu tarihi bir an" ifadelerini kullandı. 


Çadırda yaşayan Roman ailelerin fotoğraflarını gösteren Purçu, kentsel dönüşüm adı altında mahallelerinin ellerinden alındığını, şehirlerin dışına atıldıklarını savundu. Purçu, "Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılsın, sosyal alanlarıyla beraber yapılsın. Biz de insanca yaşamak istiyoruz" dedi. 


Purçu, Romanlara yönelik eylem planı yapılmasını da istedi. Türk Dil Kurumu'nun Romanlara yönelik tanımlamasına da tepki gösteren Purçu, "Romanlar kötü kılıklı seyrek görülen bir tip olarak nitelendiriliyor. Biz tip miyiz? Bu ülkenin vatandaşları değil miyiz?" diye sordu. 


Milliyet



Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'nin ilk Roman vekili CHP'li Özcan Purçu, Meclis'teki bütçe...