03 / 05 / 2024

özelleştirme termik santral

özelleştirme termik santral

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı!

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı. Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine iş yerlerinin giriş ve çıkışını iş makineleriyle kapattı.

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Soma, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrali özelleştirme süresi uzatıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santralinin özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan Kemerköy ve Yeniköy santrallerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının 2.671 milyar dolar bedelle satış ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı!

Resmi Gazete ’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖYK kararına göre, ÖYK ’nın 30 Mayıs 2003 tarihli kararıyla kapsama alınan Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı.

Özelleştirme İdaresi 4 ilde 12 gayrimenkul satıyor!

Başkanlık Özelleştirme İdaresi Antalya, Batman, Ankara ve Malatya'da yer alan toplam 12 gayrimenkulu satış yöntemiyle özelleştirecek. İhale 8 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşecek. İhale şartname bedeli ise 75 TL ile 2.500 TL arasında olacak.

özelleştirme termik santral Haberi

özelleştirme termik santral

Muğla Milas'taki Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara'ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, duruma dikkat çekmek amacıyla Aydın'da eylem yaptı. 


Aydın girişinde otobüslerden inerek Adnan Menderes Bulvarı'nda sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, polisin müdahalesi sonucu tek sıra halinde yaklaşık 5 kilometre yürüdü, Sevgi Yolu'nda basın açıklaması yaptı. 


Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Yatağan Şubesi Başkanı Fetih Erçelik, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, seslerini duyurmak için Ankara’ya gittiklerini söyledi.


Termik santrallerin özelleştirilmesine karşı olduklarını belirten Erçelik, "Sesimizi daha gür şekilde duyurmak için Ankara’ya gidiyoruz.  Biz Ankara’ya kendi işimiz, kendi aşımız için gitmiyoruz. Biz gelecekleri satılmaya çalışan çocuklarımız için gidiyoruz" dedi.


Gruptakiler basın açıklamasının ardından otobüslere binerek İzmir'e hareket etti....