21 / 05 / 2024

Pakistan evsizler için konaklama tesisi

Pakistan evsizler için konaklama tesisi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) "Kimsesizler Evi" (Panahgah) Projesi'ne katılarak İslamabad'da ilk ücretsiz konaklama tesisinin temelini attı.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

ABD'de evsizler için nakliyat konteynırlarından ev projesi!

Amerika’da 60 binden fazla evsizin olduğu California eyaletinin Los Angeles kentinde, gönüllüler ve yardım kuruluşları evi olmayanlar için yeni çözümler buluyor. 

TİKA'dan Pakistan'da evsizler için konaklama tesisi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) "Kimsesizler Evi" (Panahgah) Projesi'ne katılarak İslamabad'da ilk ücretsiz konaklama tesisinin temelini attı.

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.

Kanye West evsizler için ev yaptırıyor! 

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West evsizler için bir proje başlattı. Sanatçı, evinin yakınında 300 dönümlük arazisinde evsizler için ev yaptırıyor. 

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

Pakistan'daki eğitim şehri için protokol imzalandı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kuveyt Yardım Kuruluşu International Islamic Charity Organization arasında "eğitim şehri"ne destek için protokol imzalandı

Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konut için destek istedi!

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için TOKİ'den teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.

Rusya ve Pakistan arasında boru hattı inşası için anlaşma imalandı!

Rusya ve Pakistan, Karaiçi'den Lahor'a kadar uzanacak boru hattının inşaatına ilişkin sözleşmeyi imzaladı. Rusya Enerji Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Pakistan evsizler için konaklama tesisi Haberi

Pakistan evsizler için konaklama tesisi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan hükümetinin ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasını sağlamak için başlattığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) Projesi'ne katılarak İslamabad'da ilk ücretsiz konaklama tesisinin temelini de attı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkent İslamabad'ın Tarnol bölgesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, TİKA Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut ile ulusal yardım kurumu Pakistan Bait-ul-Mal (PBM) Genel Müdürü Aon Abbas Buppi katılım gösterdi.

Temel atma töreninde açıklamalar yapan Yurdakul, Türkiye'nin, Pakistan hükümetinin sosyal projelerine destek vermekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Pakistan'ın önemli projelerinden biri olan Panahgah'ın İslamabad'daki tesisinin temelini atmak benim için çok özel bir an. İnşallah ihtiyacı olanlara hizmet etmek için kurulan bu tesisin çok kısa sürede açılışını da yaparız." dedi.

Yurdakul, Türkiye ve Pakistan'ın her...