04 / 05 / 2024

pakistandaki kutsal emanetler

pakistandaki kutsal emanetler

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Pakistan’ın Lahor Şehrindeki Kutsal Emanetlerin daha iyi koşullarda sergilenmesi için çalışma başlattı. Eyalet Başbakanı Şerif, TİKA’ya ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

Ayalp Elektrik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ayalp Elektrik İnşaat Limited Şirketi Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Alican Kutsal tarafından kuruldu.

E3 Grup İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E3 Grup İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Çiğdem Kutsal tarafından kuruldu.

Marketlerde Aşure çılgınlığı! Tüm Aşure malzemeleri indirimde…

Her sene farklı zamanlara denk gelen Muharrem ayı bu sene Temmuz ayına tekabül etti. Kutsal sayılan Muharrem ayı bu sene 30 Temmuz Cumartesi başladı.

Evinno Elektrik Elektronik Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Evinno Elektrik Elektronik Tasarım Anonim Şirketi Sarıyer'de Osman Kaan Erol, Murat Yılmaz ve Kutsal Anıl ortaklığında kuruldu.

Umre fiyatları 2022 belli oldu! Umrede bir günde otel ve yemek masrafı ne kdar olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılına ait hac ve umre tarihlerini belirledi. Hac ibadetini yaparak hacı olmak isteyen adaylar ve umre ibadeti yapmak isteyenler söz konusu tarihlerde Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki kutsal Kabe'ye giderek ibadetlerini yapabilecek.

Evde iftar menüsü hazırlamak kaç TL? İşte zincir marketlerdeki ürünlerin fiyat listesi...

Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'ın ilk iftarı 2 Nisan'da yapılacak. Peki iftar evde iftar menüsü hazırlamak kaç TL’ye mal oluyor? Kırmızı et, beyaz et ve bakliyat fiyatları kaç TL? İşte 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Ramazan'da sahur menüsü kaç TL? İşte A101, Migros, ŞOK fiyat listesi...

Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'ın ilk sahuru bugün yapılacak. Peki sahur sofralarını süsleyen kahvaltılık ürünler toplam kaç TL'ye mal oluyor? İşte o ürünlerin fiyat listesi!

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

Mimark İnterior Desing Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimark İnterior Desing Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Kutsal Alkan tarafından kuruldu. 

Sitel Yapı Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sitel Yapı Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kutsal Sümer tarafından kuruldu. 

Mekke'de Kabe çevresine 7 kule dikilecek!

Suudi Arabistan, gelen tepkilere rağmen İslam'ın en kutsal yeri olan Kabe'nin çevresini bina ile doldurmaya devam ediyor, bu kapsamda 4.5 milyar dolarlık yeni proje için imzalar atıldı.

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Şefik Çakıcı Atatürk’ün evinin benzerini yapıp taksi durağına çevirdi!

Daha önce Rize’yi ‘kutsal topraklar’ ilan eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın yaptığı son hamle tepki çekti. 

pakistandaki kutsal emanetler Haberi

pakistandaki kutsal emanetler

TİKA ile Kültür ve Turizm Bakanlığından uzmanlardan oluşan teknik heyet, Lahor’daki Bahşahi Camiinde sergilenen Hazreti Muhammed, Hazreti Ali ve Hazreti Fatima’ya ait kutsal emanetlerin restorasyonu ve modern tekniklerle korunup sergilenmesi için ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirdi.


Pencap Hükümeti Evkaf Bakanlığının talebi olan kutsal emanetlerin ömrünü uzatacak koruma işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve daha uygun ve estetik bir galeride sergilenmesi işi önümüzdeki aylarda TİKA tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanıyor. Badşahi Camiinde sergilenen kutsal emanetler arasında Peygamber Efendimize ait sarık, sandalet ve asa da yer alıyor.


Kutsal Emanetlerin Korunması Projesinde gelinen nokta ve sıradaki işlemler TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş tarafından Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif’e de arz edildi. Eyalet Başbakanı Şerif, projeden duydukları memnuniyeti ifade ederek, TİKA’ya ve Türkiye Kültür ve Turizm...