15 / 05 / 2024

Palaestra

Palaestra

Karşıyaka Belediyesi'nin avukatı Enis Dinçeroğlu, tüm davaları kurumsal kimlikle açtıklarını söyledi. Ayrıca bunları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ihbar ettiklerini de bildirdi...

Palaestra Haberi

Palaestra

Gezi Parkı protestolarının çıkış noktası olan "yeşil hareket", İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından Taksim'den çok daha önce, adliye koridorlarında başlatıldı. İlçenin bitişiğinde maden işletmeciliği yapılamayacağını savunan belediye, Aliağa'daki termik santrallere bile, yurttaş sağlığım ön plana koyarak karşı çıkıyor. Çevre odaklı davaları ardı ardına açan belediye, zaman zaman kazanımlar elde ettiği gibi, ret yanıtı da alıyor. 


Kurumsal kimlik Avukat Enis Dinçeroğlu, bu davaların tümünü belediyenin kurumsal kimliğiyle açtıklarını bildirdi. Ayrıca bunlan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de ihbar ettiklerini ancak oradan somut bir adım atılmadığını vurguladı. 


Dinçeroğlu'nun verdiği bilgiye göre belediye, Karşıyaka sırtlarında Metro AŞ tarafından işletilmek istenen altın madenine ruhsat veren Eneıji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın işleminin iptali istemiyle önceki yıl İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. 


Mahkeme de, istemi yerinde gördü ve iptal kararı verdi....