18 / 05 / 2024

panjur taktırmak yasak mı

panjur taktırmak yasak mı

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Ancak yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, buna rağmen panjur taktırmak yasak mı?

Zamlar geldikçe arabaların kaçınılmazı oldu! Atiker LPG 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Benzine gelen zamlarla birlikte vatandaşlar anahtar çevirmeye korkarken piyasada LPG’li araç sayısında da büyük artış yaşanmaya devam ediyor. Araç sahipleri altlarındaki arabalarına LPG taktırmak için güncel LPG fiyat listelerini arıyor.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Kızılırmak’ta ıslah çalışmaları başladı!

Çorum’un Osmancık ilçe merkezinden akan Kızılırmak’ta ıslah çalışmaları başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kızılırmak’ta meydana gelen taşkınların önüne geçileceğini belirtti

Antalya'nın Kızılırmak ve Yeşilırmak caddelerinde tünel çalışması başlatıyor!

Projeye ilk kazma 28 Mart Pazartesi günü vuruluyor. Çalışmalar kapsamında; Yeşilırmak Caddesi'nin doğu aksı ve Sakarya Bulvarı'nın kuzey aksı, 120 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Yeşilırmak Doğalgaz Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşilırmak Doğalgaz Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serdar Açarı ve Hatice Açarı ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 24 Mart'ta Esenyurt, Battalgazi Mahallesi, Duygu Sokak'ta kuruldu.

Kızılırmak köprü yarışması sonuçlandı!

SİVAS Belediyesi tarafından yeni yapılacak bulvar kapsamında Kızılırmak üzerine inşa edilecek köprü için açılan proje yarışması sonuçlandı. Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı proje birinci seçildi.

Adana'daki dönüşümde öncelik lüks konut sayısını artırmak!

ADANA Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşümde önceliğin nitelikli ve lüks olarak tanımlanan konut sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Egepen Deceuninck nesil panjur sistemleri hem pratik hem estetik!

Mekânlara mimari açıdan dekoratif seçenekler sunan Türkiye’nin lider PVC üreticilerinden Egepen Deceuninck, Storbox Panjur Sistemi ile ev ve ofislere güvenlik, yalıtım ve enerji tasarrufunu bir arada sunuyor.

Kızılırmak Deltası'ndaki konutların yıkım kararına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak Deltası'ndaki yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı evlerin sahipleri tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan grup, kanunsuz bir iş yapmadıklarını ve tapularının olduklarını söyledi.

Mahmut Çelikcan: Hedefimiz Yüreğir'e kent meydanı kazandırmak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşüm konusunda halkına verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtip hedefinin Yüreğir'e kent meydanı kazandırmak olduğunu söyledi.

TOKİ Çankırı Kızılırmak 102 konut ihalesi bugün gerçekleşecek!

TOKİ Çankırı İli Kızılırmak İlçesi 102 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ Çankırı Kızılırmak 102 konut ihalesi 21 Ocak'ta!

TOKİ Çankırı İli Kızılırmak İlçesi 102 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 21 Ocak 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımı yarışmayla belirlenecek!

Sivas Belediyesi, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümünün 8,5 kilometrelik kısmında gerçekleştirilecek proje ve yeni Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımını yarışmayla belirleyecek.

panjur taktırmak yasak mı Haberi

panjur taktırmak yasak mı

Panjur taktırmak yasak mı?

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Bu durum, malikin kendi bağımsız bölümünün güvenliğini arttırırken, diğer bağımsız bölümleri tehlikeye sokabiliyor.


Bu nedenle kimi apartman ve siteler, yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, apartman veya sitede alınan bu karar rağmen panjur taktırmak yasak mı? Yasal mı?


Yargıtay 18. 

Hukuk Dairesinin 2004/2179 

E., 2004/2940 K. sayılı ve 

12.4.2004 tarihli Kararı: 


"...Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19. maddesinde kat malikleri ana gayrimenkulün mimari durumu ve güzelliğini titizlikle korumaya mecbur tutulmuş ve bunlardan birinin bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis yapması yasaklanmıştır. 


Yasanın bu hükmüne göre normal koşullarda kat maliklerinin ortak yer niteliğinde olan balkon ve pencerelerin dış cephesine, projesine aykırı tesis yapması mümkün değil ise de,...