28 / 04 / 2024

paris expo 2020 elemeleri

paris expo 2020 elemeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in EXPO 2020 oylamasında ikinci turda elenmesiyle ilgili, "İzmir kaybetmedi, kazandı. İzmir ruhu olarak Türkiye ruhu olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi...

Eminevim'den MÜSİAD Expo 2020 Fuarı'na destek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı'na Eminevim'den destek geldi.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

CNR Marble Tech İstanbul, 22-25 Ekim 2020'de!

Dünya mermer makine sanayinin ilk ve tek fuar organizasyonu CNR Marble Tech İstanbul, 22-25 Ekim 2020 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Dubai'de 3 milyar dolarlık 47 inşaat ihalesi yapılacak!

Dubai'de, Expo 2020 dünya fuarı için yerel ve yabancı şirketlere açık olmak üzere, 3 milyar dolar değerinde 47 inşaat ihalesi açacak. Expo 2020 için, alanı 438 hektar olacak olan fuar alanının yanı sıra binlerce yataklık oteller inşa edilecek ve Dubai metro hattı genişletilecek.

Hakkı Akil: Fransız, EXPO 2016 'ya zenginlik katacak!

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, EXPO 2016 Antalya'ya katılım için Fransız makamlarıyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Fransız bahçesi EXPO'ya zenginlik katacaktır" dedi.

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, temeli atılan hafif raylı sistemin Expo 2016 Antalya'ya kadar açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, hızlı tren seferlerinin ise 2020 yılında başlayacağını kaydetti.

Abu Dabi trafiği Türklere emanet!

Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar

İnciraltı arsa sahiplerinden mahkeme kararına tepki!

Türkiye'nin EXPO 2020 adaylığı sürecinde sıkça gündeme gelen İnciraltı'nın imar planlarına itiraz eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Osman Ünal: İzmirliler projeleri sahiplenmeli!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, EXPO 2020 adayı olan ve 2'nci turda elenerek yarışı kaybeden İzmir'in, yeni bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyledi.

Paris'in birçok kısmı 2020 yılına kadar yeniden inşa edilecek!

Fransa'nın başkenti Paris'in birçok kısmı 2020 yılına kadar yeniden inşa edilecek. Hidalgo, "Bu tarihi bir an. 2020'de sonlanacak. Dünyada başka hiçbir şehir bugüne dek böyle bir projeyi gerçekleştirmeye cesaret edemedi" dedi.

İzmir sağlık turizminin gözdesi olacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir. EXPO 2020 için planlanan tnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

İzmir sağlık turizminin başkenti olacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir, EXPO 2020 için planlanan İnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

paris expo 2020 elemeleri Haberi

paris expo 2020 elemeleri

Yıldırım, Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel kurulu'nda yapılan oylamada İzmir'in ikinci turda elenmesi sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Yıldırım, Türkiye'nin bir bütün halinde çok çalıştığını, BIE üyesi ülkelerin yüzde 90’ının ziyaret edildiğini belirterek, "Biz müsterihiz, rahatız. Çünkü yapılması gereken, meşruiyet içinde yapılması gereken herşeyi yaptık” diye konuştu.


Oylamanın etik olmayan yönlerinin bulunduğuna işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Öyle anlaşılıyor ki oylama bir kez daha bir gerçeği ortaya koydu. Bu tür organizasyonların güvenilirliği bundan sonra biraz daha sorgulanacak. Aslında kaybeden İzmir değil, kaybeden Türkiye değil. Hiçbir etik değeri dikkate almadan her türlü işi yapmaya çalışan ve bununla sonuç alma gayretinde olan bazı adaylar. Doğrusu bence bundan sonra yapılacak...