28 / 07 / 2024

Paris iklim fonu

Paris iklim fonu

Paris'teki COP21 Konferansı'nda ülkeler, küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına indirmek için iklim fonlarını devreye aldı.

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Trump'ın iklim anlaşmasından çekilmesi 24 trilyon doları riske atabilir!

Dünya Kaynakları Enstitüsü Sürdürülebilir Şehirler Global Direktörü Dasgupta, ABD Başkanı Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme sürecini başlatmasının, iklim değişikliği ile mücadeleyi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Hindistan'dan Türkiye'ye yeşil iklim fonu konusunda destek mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hindistan Çevre, Orman ve İklim Bakanı Harsh Vardhan ile görüşme gerçekleştirdi.

Paris İklim Anlaşması imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, New York’ta ki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen törende Paris İklim Anlaşması'nı Türkiye adına imzaladı.

Paris'te 100 milyar dolarlık iklim fonu pazarlığı!

Paris'teki COP21 Konferansı'nda ülkeler, küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına indirmek için iklim fonlarını devreye aldı.

Baumit'ten iklim etkilerine karşı dirençli hazır dekoratif kaplamalar!

Modern cephe kaplamalarının sunduğu çok yönlü tasarım olanakları, büyük oranda boya ve kaplama malzemeleri alanındaki yeniliklere dayanıyor. Baumit’in hazır dekoratif kaplama ürünleri iklim etkilerine karşı dirençli olmasıyla tercih ediliyor.

İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane!

Paris Hilton Chihuahua cinsi minik köpekleri için kendi yaşadığı malikanenin küçük bir kopyasını yaptırdı. Köpek malikanesinin eşyaları da Hilton'un kullandıklarının minyatürü.İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane;

Paris'e yapılacak Triangle gökdeleninin maliyeti 500 milyon euro!

FRANSA'nın başkenti Paris'te tartışmalara neden olan piramit şeklindeki gökdelen Triangle'ın inşaatına izin çıktı. Pekin Olimpiyat Stadı'nı inşa eden firma tarafından yapılacak Triangle projesinin toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon euro.

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Yeni iklim anlaşmasını Kyoto Protokolü'nden ayıran özellik, sadece belli ülkelerden değil tüm taraf ülkelerden katkı beklenmesidir. Yani sera gazı salınımını azaltmasıdır" dedi.

İklim değişikliği ve hava yönetimi toplantısı yarın!

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Paris gündemi İle toplanıyor. Türkiye’nin İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın da katılacağı toplantı, yarın gerçekleşecek.

Paris'e Üçgen Kule yapılacak!

Fransa'nın başkenti Paris turizm cazibelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 2008'de planları açıklanan 180 metre uzunluğundaki 'Üçgen Kule'nin (Tour Triangle) inşaatına belediye meclisinden onay çıktı.

Paris'e 42 yıl sonra yeni gökdelene onay!

Paris Belediye Meclisi, ülkede tartışmalara neden olan piramit şeklindeki gökdelen Triangle'ın inşaatına onay verdi. Triangle, şehirde 1973'ten sonra yapılacak ilk gökdelen olacak. İşte kararın ayrıntıları...

Propa İnşaat gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

Propa İnşaat, gerçekleştirdiği projeler içerisinde kendi bünyesinde tuttuğu ve gayrimenkul yatırımları sonucunda oluşturduğu gayrimenkul portföyünü yapılandırarak ‘Gayrimenkul Yatırım Fonu’ kurma çalışmalarına başladı.

Paris iklim fonu Haberi

Paris iklim fonu

Önemli anlaşmalara imza atılan zirvede Türkiye de yıllık 100 milyar dolarlık fondan pay almak için pazarlık masasında Küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına çekmek için bağlayıcı kararlar almak üzere Paris'te toplanan dünya liderleri, Ortadoğu'daki siyasi ısınmaya odaklanmış durumda. Tarihi buluşmalara sahne olan Paris'teki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) ülkelerin iklim müzakerecileri arasında hummalı bir pazarlık söz konusu. Geçen yıl Lima'da yapılan iklim toplantısından farklı olarak bu kez gelişmekte olan ülkeler de daha az karbon salımına sebep olacakları yönünde bağlayıcı sözler verecek. Bugüne kadarki ısınmanın sorumlusu olarak gösterilen gelişen ülkeler ise bu kez gelişmekte olan ülkelere "karbonu azalt, kredi benden" sözüyle yıllık 100 milyar doları bulan bir iklim fonu vaat ediyor. Şimdi her ülke bu paradan daha çok...