28 / 07 / 2024

Pariste iklim fonu pazarlığı

Pariste iklim fonu pazarlığı

Paris'teki COP21 Konferansı'nda ülkeler, küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına indirmek için iklim fonlarını devreye aldı.

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu 11 Nisan'da anlatılacak!

Emlak Konut GYO, Torkam İnşaat ve Global Menkul Değerler işbirliği ile hayata geçirilen Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF), yatırımcılara sunuluyor. 

TapuTakas ve Gayrimenkul Fonu’ndan bir ilk!

Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank’ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.

Aile gayrimenkul yatırım fonu kurulacak!

Omurga Yapı "Omurga Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu” için dörtte bir talep topladı. Omurga Gayrimenkul Portföy, fon portföyünü oluşturduğunda borsa® halka arz edecek. Şirket ikinci fonunu ise bu sene ihraç etmeye hazırlanıyor...

Akbatı AVYM Gayrimenkul Yatırım Fonu talep topluyor!

Logos Portföy, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne yatırım yapacak 1. Gayrimenkul Yatırım Fonu için talep toplamaya başladı.

Borsaya 3 yeni gayrimenkul fonu geliyor!

Borsa İstanbul'da 3 adet Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Belgesi 29 Kasım Çarşamba gününden itibaren işlem görmeye başlayacak.

Hindistan'dan Türkiye'ye yeşil iklim fonu konusunda destek mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hindistan Çevre, Orman ve İklim Bakanı Harsh Vardhan ile görüşme gerçekleştirdi.

İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Hükümetin bu yılın mart ayı itibariyle ekonomiyi desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu politikalardan Kredi Garanti Fonu (KGF), ekonomik büyümeyi destekliyor. Peki, İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Varlık Fonu arsa yatırımcısına sıfır faizli kredi verecek!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsalar için yatırımcıya sıfır faizli kredi verilecek. 

Norveç Varlık Fonu 1 trilyon dolar büyüklüğe ulaştı!

Norveç Varlık Fonu'nun piyasa değeri 7 trilyon 810 milyar Norveç kronu büyüklüğüne ulaşarak tarihinde ilk defa 1 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Varlıkların yüzde 2,5'i gayrimenkul kıymetlerden oluşuyor.

İşte Varlık Fonu hakkında merak edilenler!

Türkiye’de en çok merak edilen ve tartışılan kurumların başında Varlık Fonu geliyor. Varlık Fonu hakkında en çok merak edilenler internet sitesinde yanıtlandı.

Azure Grup, Katar’da 5 milyar dolarlık yatırım fonu kurdu!

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar Doha Merkezli AzureMana adı altında yatırım fonu kurduklarını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor!

THY, Milli Piyango, Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi Türkiye’nin dev şirketlerini portföyünde bulunduran Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor. İşte Para Dergisi’ndeki o haber...

Türkiye Gayrimenkul Fonu büyük projeleri finanse edecek!

AE Arma-Elektropanç Strateji, İş Geliştirme ve Kontratlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Levent Sümer, Türkiye Gayrimenkul Fonu’nu değerlendirdi. İşte o haber...

Pariste iklim fonu pazarlığı Haberi

Pariste iklim fonu pazarlığı

Önemli anlaşmalara imza atılan zirvede Türkiye de yıllık 100 milyar dolarlık fondan pay almak için pazarlık masasında Küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına çekmek için bağlayıcı kararlar almak üzere Paris'te toplanan dünya liderleri, Ortadoğu'daki siyasi ısınmaya odaklanmış durumda. Tarihi buluşmalara sahne olan Paris'teki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) ülkelerin iklim müzakerecileri arasında hummalı bir pazarlık söz konusu. Geçen yıl Lima'da yapılan iklim toplantısından farklı olarak bu kez gelişmekte olan ülkeler de daha az karbon salımına sebep olacakları yönünde bağlayıcı sözler verecek. Bugüne kadarki ısınmanın sorumlusu olarak gösterilen gelişen ülkeler ise bu kez gelişmekte olan ülkelere "karbonu azalt, kredi benden" sözüyle yıllık 100 milyar doları bulan bir iklim fonu vaat ediyor. Şimdi her ülke bu paradan daha çok...