08 / 05 / 2024

Parsel büyüklüğü ne kadar

Parsel büyüklüğü ne kadar

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

AFAD peş peşe açıkladı! Son dakika! 5 ve 6 arası büyüklükte 47 deprem oldu! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu güne kadar 22 bin 500'e yakın sarsıntı meydana geldiğine dikkat çekti. Sezer, yalnızca 5 ve 6 arası büyüklükteki artçı depremlerin sayısının 47 olduğunu da açıkladı. 

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kahramanmaraş Depremi Işığında İzmir'in Deprem Çekincesi. Ne Yapmalı?” başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. Peki İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Kızılbük GYO'nun halka arz büyüklüğü 948 milyon TL oldu!

Kızılbük GYO'nun halka arz büyüklüğü 948 milyon Türk Lirası oldu. Halka arz edilen payların yüzde 83,43'üne denk olan paylar kurumsal yatırımcıya satıldı. Sinpaş GYO ise payların yüzde 77,71'ini satın aldı.

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Silivri açıklarında 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimali artıyor!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Silivri'nin 15-20 kilometre açığında 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak deprem olma ihtimali her geçen gün artıyor" dedi.

İnşaat alanının büyüklüğü denetimcinin görev süresini belirleyecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, yapı denetim kuruluşlarının ve yapı denetim elemanlarının görev süresi, toplam yapı inşaat alanının büyüklüğüne göre belirlenecek.

Alper İlki: Nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını biliyoruz!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, Türkiye'nin deprem riski haritasının 2019'da yenilendiğini belirterek, "Dolayısıyla nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını bilmiyor değiliz, biliyoruz." dedi.

Şener Üşümezsoy: İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz!

İstanbul'da art arda gerçekleşen depremler, büyük İstanbul depreminin ne zaman gerçekleşeceğine dair tartışmaları güçlendirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu:"İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz”…

Norveç Varlık Fonu 1 trilyon dolar büyüklüğe ulaştı!

Norveç Varlık Fonu'nun piyasa değeri 7 trilyon 810 milyar Norveç kronu büyüklüğüne ulaşarak tarihinde ilk defa 1 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Varlıkların yüzde 2,5'i gayrimenkul kıymetlerden oluşuyor.

Yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Çin, New York'un 3 katı büyüklüğünde şehir inşa edecek!

Çin’in kuzeyinde yaklaşık 2 bin kilometrekarelik alana "Şiongan" adında özel ekonomik bölge inşa edilecek. Yeni kurulacak bu şehir, New York'un 3 katı büyüklüğüne sahip olacak.

Parsel büyüklüğü ne kadar Haberi

Parsel büyüklüğü ne kadar

Parsel büyüklükleri, Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. 


Yönetmelik gereğince imar planında gösterilen çeşitli bölgelerde imar planı ile getirilmiş farklı hükümler yoksa yapılacak ifrazlarda, elde edilecek yeni parsellerin asgari ölçüleri; arazi meyili, yol durumu, mevcut yapılar ve benzeri gibi mevkiin özellikleri ile bu parsellerde yapılması mümkün olan yapıların ölçüleri ve yöresel ihtiyaçları da göz önünde tutularak tespit olunuyor.


Bu tespit sırasında ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarda belirtilen şartlar ihlâl edilemiyor. Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri şu şekilde sıralanıyor:


Parsel genişlikleri:

a) Konut ve ticaret bölgelerinde:

1) 4 kata kadar (4 kat dâhil) inşaata müsait yerlerde:

Bitişik nizamda: 6.00 metreden,

Blok başlarında: Yan bahçe mesafesi 6.00 metreden,

Ayrık nizamda: Yan bahçe mesafeleri toplamı + (6.00) metreden,

az olamaz.

2) 9 kata kadar (9 kat...