29 / 04 / 2024

parselasyon planı harçları

parselasyon planı harçları

İfraz ve Tevhit Harcı, Yapı Kullanma İzni Harcı, Parselasyon Harçları, Zemin Açma İzni ve Toprak Hafriyatı Harcı gibi gibi imarla ilgili harçlar, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor...

Bayrampaşa Sağmalcılar Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Bayrampaşa İlçesi, Sağmalcılar Mahallesi, 15867, 15869, 22914, 22915, 22916, 24016, 24017 parsel sayılı taşınmazların tamamı ile 15737, 19170, 23085 parsellerin Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar parselasyon planı askıya çıktı!

Avcılar İlçesi'ne bağlı Avcılar Mahallesi'ndeki bazı parseller için hazırlanan parselasyon planı İBB tarafından askıya çıkarıldı..

İkitelli-Ataköy Metrosu Kirazlı parselasyon planı askıda!

İkitelli-Ataköy Metro Hattı için, Bağcılar Kirazlı'da acele kamulaştırma alanında kalan parsellerin parselasyon planı askıya çıkarıldı...

Yeni tapu harçları!

Tapu harcında yeni düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte yeni tapu harçları 2017..

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2016!

Asliye hukuk mahkemesinde Tapu veya Nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, Kazai rüşt Davaları, Tenkis ve Mirasta iade Davası gibi davalar açılabiliyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2016..

İcra ve iflas harçları 2016!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibinin belli harçları ödemesi isteniyor. Ödenecek bu harçlar her sene yeniden belirleniyor. İşte icra ve iflas harçları 2016..

Vasiyetname harçları 2016!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname harçları 2016 ne kadar?

Tapu alım satım harçları 2016!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için belli harçlar ödeniyor. İşte tapu alım satım harçları 2016..

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaz mallar için alınıyor. Yapı kullanma izni alınırken belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

İnşaat ruhsatı harçları 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek bir bina için öncelikle belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. 2016 yılında uygulanacak ruhsat harç ücretleri İBB tarafından yenilendi. Peki, inşaat ruhsatı harçları 2016 ne kadar oldu?

İmar harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak imar harçları tarifesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. Peki, imar harçları 2016 ne kadar oldu? 2016 yılında hangi işlemden ne kadar harç alınacak?

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

parselasyon planı harçları Haberi

parselasyon planı harçları


Parselasyon harçları!


Parselasyon harçları, İfraz ve Tevhit Harcı, Yapı Kullanma İzni Harcı, Zemin Açma İzni ve Toprak Hafriyatı Harcı gibi harçlar, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında 80. maddede yer alıyor. 


İmarla ilgili harçlar:


Madde 80 – İmar mevzuatı gereğince aşağıda belirtilen harçlar belediyece tahsil olunur.

             

a) Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde İmar Kanununa göre ilk kez yapılan veya istek üzerine gerçekleştirilen müteakip parselasyon işlemleri "Parselasyon Harcına" (teşvik belgesini haiz organize sanayi bölgeleri hariç olmak üzere),

             

b) Verilecek ifraz ve tevhit kararları "İfraz ve Tevhit Harcına",

             

c) Proje tasdik işlemleri "Plan ve Proje Tasdik Harcına",

             

d) Zemin ve yol kanal açma...