03 / 05 / 2024

Parselasyon planları

Parselasyon planları

Parselasyon planı nedir? Parselasyon planlarının hazırlanması ve tescili nasıl oluyor? Diyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İmar parselasyon planlarına yeni düzenleme!

İmar parselasyon planları ile ilgili yeni düzenleme hayata geçirildi. Peki bu düzenleme neleri kapsıyor?

Etimesgut Bağlıca Mahallesi'nde imar planı değişikliği askıda!

Etimesgut İlçesi, Bağlıca mahallesi 85065 (1. Etap uygulama), 85074 (2. Etap uygulama) 85088/2 ve Alsancak mahallesi 85076 nolu parselasyon planları askıya çıktı.

6 maddede İmar Kanunu Parselasyon Planlarının hazırlanması ve DOP değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "6 maddede İmar Kanunu Parselasyon Planlarının hazırlanması ve DOP değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Kırcami parselasyon planları Kadastro’ya gönderildi!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10 mahalleyi kapsayan Kırcami imar planlarında üst mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası tüm sürecin Muratpaşa Belediyesi tarafından yürütüleceğini açıkladı.

Antalya Kırcami parselasyon planı Eylül'de tamamlanacak!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Kırcami parselasyon planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uysal, askıya çıkan planın Eylül ayında tamamlacağını söyledi.

Gölhisar'da, 3 köyün daha parselasyon planları askıya çıktı!

Gölhisar İlçesinde yürütülmekte olan (AT-TİGH) kapsamında, Uylupınar, Hisarardı ve Evciler Köyleri'nde parselasyon planlan askıya çıktı.

KOSBİ parselasyon planı çalışmalarına başladı!

GEÇEN ay imar planları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanarak 40 milyon dolarlık yatırımın önü açılan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) parselasyon planı çalışmalarına başladı.

Parselasyon işlemi nedir?

İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sora yürürlüğe giriyor. Peki, parselasyon işlemi nedir?

İzmir Aliağa parselasyon planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Paşaçiftliği mevkii 1685 nolu parsel, 4438 nolu parsel, 1126 ada 2 parsel, 1126 ada 6 parsel, 1133 ada 1 numaralı parsellerin parselasyon planları ve dağıtım cetvelleri askıya çıktı.

TOKİ Çeşme Reisdere parselasyon planları ve dağıtım cetveli bugün askıya çıktı!

TOKİ Çeşme Reisdere projesinin parselasyon planları ve dağıtım cetveli bugün askıya çıktı. 4 Kasım 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylanan planlar 9 Aralık 2014 tarihinde askıdan inecek...

İzmir Aliağa Paşaçiftliği parselasyon planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliğ sınırları içerisinde belirlenen parseller ile tescil harici alanları kapsayan parselasyon planları bugün Çevre ve askıya çıktı. Planlar 23 Kasım 2014 tarihinde askıdan indirilecek...

Ankara Yenimahalle Belediyesi 6 imar planını askıya çıkardı!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Mahallesi ile Yuva, Yakacık ve İhdas mevkiilerindeki ada ve parsellerin uygulama imar planı değişikliği ve parselasyon planlarının askıya çıkarıldığını duyurdu.

Parselasyon planları Haberi

Parselasyon planları

Parselasyon planlarının hazırlanması!

Parselasyon planlarının hazırlanması ile ilgili hükümlere geçmeden önce, "Parselasyon nedir?" sorusunu yanıtlandıralım.


Parselasyon planı

Parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemini gösteren plana deniyor. Bu plan uygulama imar planına, mevzuata ve plan notlarına uygun yapılaşmaya temel oluşturmak ve kamu hizmet alanlarının kamu eline geçişini sağlıyor. Parselasyon planını tanımını verdikten sonra "Parselasyon planlarının hazırlanması" hususuna gelelim.


Parselasyon planlarının hazırlanması ile ilgili hükümler İmar Kanunu'nun 19. maddesinde yer alıyor. Buna göre, planlar belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor.


İmar Kanunu

MADDE 19- İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe girer. Bu planlar bir...