15 / 05 / 2024

pasif ev örnekleri

pasif ev örnekleri

Aşırı ısınma ve soğumayı engelleyen pasif evlere ilgi artıyor. 'Pasif ev nedir?' diyorsanız tıklayın...

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

Pasif ev modeli ile harcanan enerji 5 yılda geri kazanılacak!

Son zamanlarda yalıtım, kapı ve pencere sistemi nedeniyle enerji tasarrufu sağlayan pasif ev modeli, iklimle mücadele konusunda ön plana çıkıyor.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Tasarımına bayılacağınız küçük ev örnekleri!

Bir evin güzel sayılması için saray kadar büyük ve ihtişamlı olması gerekli mi? Ufacık alanlarda harika evler inşa etmek sizin elinizde. İşte birbirinden güzel küçük ev örnekleri...

Ordu'ya ters ev projesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yurt dışında örnekleri bulunan 'Ters Ev Projesi'ni kente kazandıracaklarını açıkladı. Yılmaz, proje için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

SEPEV, Etimesgut’taki villayı Pasif Ev'e dönüştürdü!

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği, Etimesgut’ta yer alan 250 metrekarelik bir villayı Pasif Ev haline getirdi.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2016!

Ev veya işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2016..

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Dönüşümle, yeni binalarda yüzde 90 enerji tasarrufu sağlanabilir!

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, pasif ev kavramından türeyen ve biyo iklimsel tasarımı hedefleyen multi konfor yapıların sürdürülebilir olduğunu, ekolojik, ekonomik ve sosyal etmenleri de göz önünde bulundurduğunu söyledi.

İzocam, 'Multi Konfor Binalar'a dikkat çekiyor!

İzocam, Pasif Ev prensiplerini temel alarak geliştirilen “Multi Konfor Binalar”a dikkat çekmeye devam ediyor. Multi Konfor’a nasıl ulaşılacağı konusunu sık sık gündeme getiren İzocam, Enerji Verimliliği’ne Multi Konforun olumlu katkılarını vurguluyor.

pasif ev örnekleri Haberi

pasif ev örnekleri


Pasif ev enerji tasarrufu sağlayarak ısınma ve soğutmayı sağlayan yapılar olarak biliniyor. Pasif evlerin sağladığı tasarrufun seviyesi ise yüzde 75 dolaylarındadır. Pasif evler Almanya'daki Pasif Ev Enstitüsü tarafından belirlenen standartlar ışığında inşa ediliyor. 


Pasif evlerin özellikleri 


*Çok yüksek derecede yalıtım


*Son derece yüksek performanslı ve yalıtımlı cam çerçeveleri


*Hava sızdırmaz yapı malzemesi


*Isı köprülerinin ortaya çıkmasının engellenmesi


*Yüksek ısı dönüşümü sağlayabilen mekanik havalandırma sistemi

Nerelerde tercih ediliyor? 

Pasif evlerin yaygın olarak inşa edildiği bölgeler Orta ve Kuzey Avrupa ile sıcak iklimli yerlerdir. Bu evler sıcak iklimlerde aşırı ısınmaya engel olurlar. Bir pasif ev için önem arz eden hususlar ise şunlardır; 


*Sıcak iklimlerde çift cam daha kullanışlıdır.


*Isıl kütle ve hava sızdırmayan malzemeler önem taşımaktadır.


*Hareketli dış gölgeleme elemanları muhakkak kullanılmalıdır.


*Aktif iklimlendirme ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir.


*İlave soğutma ihtiyacında harcanan enerji normal bir...