18 / 05 / 2024

Pasif evler Türkiyede de yaygınlaşmalı

Pasif evler Türkiyede de yaygınlaşmalı

Kısıtlı enerji kaynaklarını verimli şekilde kullanmak zorunda olan Türkiye'de sıfıra yakın enerji tüketimiyle öne çıkan pasif evlerin yaygınlaşması gerektiği belirtildi. İşte Sektörel Gelişim Toplantısı'nın ayrıntıları...

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Türkiye için en uygun konsept pasif evler!

Almanya'da ortaya çıkan pasif enerji çalışmaları Türkiye'de de uygulanacak. Yapılacak olan bu uygulama ile kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 90 kontrol altına alınması hedefleniyor.

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

ABD basını: En hesaplı evler Türkiye’de!

ABD basınına göre, OECD ülkeleri arasında ev satın almanın en hesaplı olduğu ülke Türkiye. Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul alana vatandaşlık verilmesi ülkemizi avantajlı konuma getirdi.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Sur Yapı Avrupa Yakası konut projeleri: Mutlu Evler Türkiye!

Sur Yapı, "Mutlu Evler Türkiye" kampanyası başlattı. Avrupa Yakası'ndaki 4 projesinde faizleri sıfıra indiren firma, düşük taksitlerle ev sahibi yapıyor...

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Topkapı Evleri fiyat listesi!

Kasım 2019 tarihinde teslimlerin yapılması planlanan Topkapı Evleri  224 konut ve 29 ticari üniteden oluşuyor. Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Topkapı Evleri fiyat listesi 457 bin TL'den başlıyor. 

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Excellence Koşuyolu fiyat listesi!

Sur Yapı imzasıyla hayata geçirilen Excellence Koşuyolu projesi Haziran 2019 tarihinde teslim edilmeye hazırlanıyor. İşte Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Excellence Koşuyolu fiyat listesi...

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Muhit Sancaktepe fiyat listesi!

Teslime kadar 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla daire sahibi olunabilen Muhit Sancaktepe Evleri 217 daire ve 12 ticari üniteden meydana geliyor.  Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Muhit Sancaktepe fiyat listesi 279 bin TL'den başlıyor.

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Bahçeyaka Ispartakule fiyat listesi!

Sur Yapı  imzası taşıyan Bahçeyaka Evleri projesi 317 daireden meydana geliyor. Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Bahçeyaka Ispartakule fiyat listesi 294 bin 300 TL'den başlıyor.

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi!

Peşin ödemelerde indirim sağlanan Yeşil Mavi projesinde teslime kadar aylık 1.900 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.  İşte Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi...

Pasif evler Türkiyede de yaygınlaşmalı Haberi

Pasif evler Türkiyede de yaygınlaşmalı


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) Anadolu Buluşmaları kapsamında düzenlediği 'Sektörel Gelişim Toplantısı'nın 2'incisi Adana Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapıldı. 


'Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı' konusunun ele alındığı toplantıda konuşan Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, inşaat sektöründe enerji verimliliğine yönelik önlemler alınmasının olumlu sonuçlarına işaret ederek, "Dünya genelinde Ar-Ge'ye en büyük pay enerji sektöründe ayrılıyor. Bir yanda, yaklaşık 400 alt sektörü destekleyen Türkiye'nin lokomotif sektörü inşaat, diğer yandan dışa bağımlı olduğumuz enerji... Birbirinden ayrılması mümkün olmayan bu iki unsuru en rantabl şekilde kullanmak zorundayız. Özellikle gerek kamu, gerekse özel yapıların başlangıç aşamasında; başta ısıtma, soğutma olmak üzere enerji verimliliğini ön planda tutan kıstasların uygulanması konusunda kesinlikle ödün verilmemeli. Türkiye, dünya genelinde savaş sebebi sayılan kısıtlı enerji kaynaklarını...