03 / 05 / 2024

En hesaplı evler Türkiye'de!

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.



İngiltere merkezli Comparethemarket, insanların alım gücüne göre konut fiyatlarının en elverişli olduğu ilk 10 ülkeyi yayınladı. Yeni Mesaj'da yer alan habere göre; konut metrekare fiyatlarının hane halkı gelirlerine oranına bakıldığında listeye göre, Türkiye konut fiyatında araştırmaya konu olan ülkelerin en ucuzu oldu.  Türkiye'nin birinci olduğu listede Rusya ise üçüncü sıraya yerleşti. Türkiye'de ortalama yıllık hane (4 kişilik) gelirinin 27 bin dolar seviyesinde olduğu varsayımı üzerinden değerlendirilen çalışmada Türkiye'de konutlarda ortalama metrekare fiyatının 1131 dolar olarak açıklandı. Çalışmaya göre konut metrekare fiyatının hane gelirine oranının yüzde 4.2 seviyesinde olduğu ülkemiz yabancıların en ucuz konut satın alabileceği ülke oldu. Ortalama yıllık hane gelirinin 67 bin 20 dolar, konut ortalama metrekare fiyatının 3 bin 683 dolar ve metrekare fiyatının hane gelirine oranının da yüzde 5.5 olduğu ABD listede ikinci sıraya yerleşirlen, Rusya ise üçüncü sırada kendine yer buldu. Rusya'da ortalama yıllık hane geliri 26 bin 390 dolar, konut ortalama metrekare fiyatının 1557 dolar olduğunun açıklandığı çalışmaya göre Rusya'da konut metrekare fiyatının hane gelirine oranı ise yüzde 5.9 seviyesinde seyrediyor.

En yüksek konut fiyatı komşuda

Yapılan karşılaştırmada yer veriler ülkeler arasında konutlarda metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise komşumuz Yunanistan olarak açıklandı. Yunanistan'da ortalama yıllık hane geliri 26 bin 196 dolar, konut ortalama metrekare fiyatının ise 2 bin 613 dolar oldu. Bu verilere göre ülkede konut metrekare fiyatının hane gelirine oranı yüzde 10'a ulaştı. Bu da komşumuz yunanistan'daki konutların yabancılar için kelepir fiyattan satılmadığını gösteriyor. Listede 4. sırada yer alan Güney Afrika'da konut metrekare fiyatının hane gelirine oranı yüzde 7.3 olurken, sırasıyla Meksika'da bu oran yüzde 7.3, Litvanya'da yüzde 9.2, Brezilya'da yüzde 9.2, Letonya'da yüzde 9.7, Slovakya'da yüzde 9.8 olarak açıklandı. 

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

ABD basını: En hesaplı evler Türkiye’de!


Geri Dön