27 / 04 / 2024

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.



Türkiye'de kasaplarda satılan kırmızı et ve kıyma fiyatlarının 300 liraya dayandığı ve vatandaşların Et ve Süt Kurumu'ndan 'ucuz et' alabilmek için metrelerce kuyruğa girdiği şu günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'koyun eti' açıklaması tepki toplamıştı.

Nebati açıklamasında, "Türkiye’de damak tadı farklılaştı. Koyun eti ucuz fakat kokusundan dolayı tercih edilmiyor. Bunu da değiştirmek gerekiyor" demişti.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: Dünyada en pahalı et Türkiye’de

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, kırmızı ette meydana gelen kriz ve sütte olası sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Et fiyatlarının yüksek seyretmesinin nedeni ülkedeki hayvan varlığının az olması. Aynı zamana, arz ve talep dengesini kaybetmiş olması diyen Solakoğlu, "Hayvan sayısı yerine konulana kadar bu sürecektir. İthalat deniliyor… Hem kasaplık hem de besilik hayvanlar yolda ama bu haliyle ve bu kadar az hayvan varken ülkede ithalat da tek başına çözüm olmayacaktır" dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön